APEROL SPRITZ-KAKKU
pohja:
100 g tummaa suklaata
1 appelsiinin raastettu kuori
50 g voita
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
kostutus:
1 dl maitoa
täyte:
8 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 prk (250 g) mascarponea
1 appelsiinin raastettu kuori
2 appelsiinin puristettu mehu (noin 2 dl)
3/4 - 1 dl tomusokeria (maun mukaan)
1 dl Aperol
2 dl kuivaa proseccoa
kiille:
4 liivatelehteä
1 1/2 dl Aperol
1 appelsiinin mehu (noin 1 dl)
2 dl kuivaa proseccoa
koristeluun:
ananaskirsikoita
appelsiiniviipaleita
mansikoita
tuoretta minttua
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Sulata voi ja suklaa. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Pese appelsiini huolellisesti, kuivaa pinta ja raasta kuori suklaaseoksen joukkoon.
Sekoita vaahdon joukkoon sulatettu voi-suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10-15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ja kostuta jäähtynyt pohja maidolla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita mascarpone ja appelsiininkuoriraaste kermavaahdon joukkoon.
Kuumenna noin 1/2 dl appelsiinimehua ja sekoita loppu appelsiinimehu kermaseoksen joukkoon.
Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan appelsiinimehuun. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita joukkoon myös prosecco ja mausta seos maun mukaan tomusokerilla.
Valmista kiille: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Kuumenna noin tilkka appelsiinimehua, purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan appelsiinimehuun. Vatkaa liivateseos ohuena nauhana Aperolin joukkoon.
Sekoita joukkoon myös loppu appelsiinimehu sekä prosecco.
Kaada seos hyytyneen kakun päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön yli.
Koristele kakku ananaskirsikoilla, appelsiiniviipaleilla ja mintunlehdillä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.