FB_IMG_1592902870607.jpg

AMARULA-KAKKU

 

pohja:

100 g tummaa suklaata

50 g voita

2 kananmunaa

1 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

 

 

kostutus:

1 dl maitoa

 

 

 

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.

Sulata voi ja suklaa. Vaahdota kananmunat ja sokeri.  

Sekoita vaahdon joukkoon sulatettu voi-suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10-15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ja kostuta jäähtynyt pohja maidolla.

 

 

 

 

täyte:

4 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa 

1 dl tomusokeria

2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa

1 dl Amarula-likööriä

1/2 dl kiehuvan kuumaa Amarula-likööriä

3 kananmunan valkuaista vaahdotettuna

 

 

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. 

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita joukkoon mascarpone ja 1 dl likööriä. Kuumenna 1/2 dl likööriä kiehuvan kuumaksi ja liuota liivatteet siihen.  Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.  

Kääntele lopuksi valkuaisvaahto täytteen joukkoon. 

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan, tasoita ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

 

Koristele esim. tuoreilla mansikoilla ja mintunlehdillä.