VALKOSIPULI-KERMAPERUNAT
1 kg jauhoisia perunoita (Rosamunda)
6 valkosipulin kynttä hienonnettuna (maun mukaan)
suolaa ja valkopippuria myllystä
4 dl kuohukermaa
pinnalle:
100-150 g juustoraastetta
Kuori ja viipaloi perunat. Laita perunaviipaleet voideltuun vuokaan kerroksittain hienonnetun valkosipulin, suolan ja valkopippurin kanssa. Kaada päälle kerma. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. Voit välillä vähän sekoitella perunoita. Ripottele pinnalle juustoraaste kypsennyksen loppupuolella.
SHERRY-PUNAVIINIKASTIKE
nokare voita
1 iso punasipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä viipaloituna
1 porkkana
1 palsternakka
2 dl puolikuivaa sherryä
2 dl Demi Glace-kastikepohjaa
2 tummaa fondikuutiota
3 laakerin lehteä
3 rkl muscovadosiirappia
2 rkl viikunabalsamicoa
1/2-1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
muutama oksa tuoretta timjamia
muutama oksa tuoretta rosmariinia
Silppua punasipuli ja kuullota sitä hetki voissa, jotta se pehmenee. Kuori ja viipaloi kasvikset ja lisää kattilaan.
Lisää punaviini ja sherry.
Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia.
Siivilöi puhtaaseen kattilaan ja suurusta tarvittaessa, itse en suurustanut.
Suurustaminen: Sekoita 1 rkl maissijauhoja ja 1/2 dl kylmää vettä. Lisää suurus ohuena nauhana siivilöidyn kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja lisää halutessasi vielä nokare voita kiiltoa antamaan.
PEURAN SISÄFILEE
1 peuran sisäfilee
suolaa ja mustapippuria myllystä
voita paistamiseen
timjamin oksia
rosmariinin oksia
muutama valkosipulinkynti viipaloituna
Ota fileet hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kuumenna pannu ja lisää siihen reilu nokare voita. Mausta fileet suolalla ja mustapippurilla ja paista joka puolelta. Lisää pannulle myös tuoreet yrtit sekä ihan paistamisen lopussa myös viipaloidut valkosipulinkynnet.
Kääri fileet, yrtit ja valkosipuliviipaleet vartiksi folion sisään vetäytymään ja viipaloi sitten filee.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.