FB_IMG_1589379966315.jpg

TOMAATTINEN PASTAVUOKA

 

tomaattikastike:

3 valkosipulin kynttä silputtuna 

1 iso sipuli silputtuna 

loraus oliiviöljyä 

2 dl punaviiniä 

3 prk tomaattipyreetä 

2 prk tomaattimurskaa (Mutti)

1/2 prk (1 dl) Demi Glacea

1 tumma fondikuutio 

1 rkl ruokosokeria 

1/2 tl suolaa 

1 tl oreganoa

1 tl mustapippurirouhetta

1/2 tl chilijauhetta

tuoretta basilikaa silputtuna

tuoretta oreganoa silputtuna

 

 

 

lisäksi:

350 g simpukkapastaa (gnocchi)

3 palloa mozzarellaa

tuoretta babypinaattia

1 rs miniluumutomaatteja puolitettuina

200 g vastaraastettua parmesaania

 

 

 

koristeluun:

tuoretta basilikaa

 

 

 

Valmista ensin tomaattikastike: Kuullota sipulisilput öljyssä. Lisää punaviini ja kiehauta. Lisää loput ainekset tuoreita yrttejä lukuunottamatta ja anna kiehua miedolla lämmöllä ainakin tunnin verran.

Silppua tuoreet yrtit ja sekoita kastikkeen joukkoon.

 

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta siivilässä ja sekoita tomaattikastike pastan joukkoon. 

 

Levitä puolet pastasta voideltuun uunivuokaan, ripottele päälle puolet miniluumutomaateista, babupinaattia, 1 1/2 mozzarellapalloa kuutioituna. Ripottele päälle myös puolet parmesanraasteesta. Tee samoin vielä toinen kerros. Päällimmäiseksi jää reilu kerros parmesanraastetta ja mozzarellaa.

Laita vuoka 200 asteiseen uuniin noin 20-25 minuutiksi, kunnes juusto kuplii hieman ja pinta on saanut väriä.

Koristele tuoreella basilikalla.

 

FB_IMG_1589379969671.jpg

 

 

Tarjoile esim. Loimulohen kanssa.

FB_IMG_1589379962975.jpgFB_IMG_1589379958795.jpg