TOMAATTINEN PASTAVUOKA
tomaattikastike:
3 valkosipulin kynttä silputtuna
1 iso sipuli silputtuna
loraus oliiviöljyä
2 dl punaviiniä
3 prk tomaattipyreetä
2 prk tomaattimurskaa (Mutti)
1/2 prk (1 dl) Demi Glacea
1 tumma fondikuutio
1 rkl ruokosokeria
1/2 tl suolaa
1 tl oreganoa
1 tl mustapippurirouhetta
1/2 tl chilijauhetta
tuoretta basilikaa silputtuna
tuoretta oreganoa silputtuna
lisäksi:
350 g simpukkapastaa (gnocchi)
3 palloa mozzarellaa
tuoretta babypinaattia
1 rs miniluumutomaatteja puolitettuina
200 g vastaraastettua parmesaania
koristeluun:
tuoretta basilikaa
Valmista ensin tomaattikastike: Kuullota sipulisilput öljyssä. Lisää punaviini ja kiehauta. Lisää loput ainekset tuoreita yrttejä lukuunottamatta ja anna kiehua miedolla lämmöllä ainakin tunnin verran.
Silppua tuoreet yrtit ja sekoita kastikkeen joukkoon.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta siivilässä ja sekoita tomaattikastike pastan joukkoon.
Levitä puolet pastasta voideltuun uunivuokaan, ripottele päälle puolet miniluumutomaateista, babupinaattia, 1 1/2 mozzarellapalloa kuutioituna. Ripottele päälle myös puolet parmesanraasteesta. Tee samoin vielä toinen kerros. Päällimmäiseksi jää reilu kerros parmesanraastetta ja mozzarellaa.
Laita vuoka 200 asteiseen uuniin noin 20-25 minuutiksi, kunnes juusto kuplii hieman ja pinta on saanut väriä.
Koristele tuoreella basilikalla.
Tarjoile esim. Loimulohen kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.