FB_IMG_1581866560710.jpg

DUCHESSEPERUNAT

 

1 kg jauhoisia perunoita (Rosamunda)

2 kananmunan keltuaista

1 rkl voita

ripaus valkopippuria

noin 2 tl suolaa (maun mukaan)

 

 

Kuori perunat, paloittele ja keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta sähkövatkaimella, lisää joukkoon voi, suola ja valkopippuri ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita sekoita keltuaiset jäähtyneen perunasoseen joukkoon. Lusikoi seos pursotinpussiin ja pursota pellille ruusukkeita. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.

 

 

 

MARSALAKASTIKE

 

nokare voita

1 punasipuli silputtuna

2 porkkanaa kuutioituna

1 palsternakka kuutioituna

1 plo 3 3/4 dl) marsala-viiniä

2 dl vettä

1 Rich Beef-fondikuutio

2 laakerin lehteä

1 tl mustapippurirouhetta

muutama oksa tuoretta timjamia

muutama oksa tuoretta rosmariinia

 

 

 

 

Silppua punasipuli ja kuullota sitä hetki voissa, jotta se pehmenee. Kuori ja kuutioi porkkanat ja palsternakka ja lisää kattilaan.

Lisää marsala.

Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia. 

Siivilöi puhtaaseen kattilaan ja suurusta tarvittaessa, itse en suurustanut.

Suurustaminen: Sekoita 1 rkl maissijauhoja ja 1/2 dl kylmää vettä. Lisää suurus ohuena nauhana siivilöidyn kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja lisää halutessasi vielä nokare voita kiiltoa antamaan.

 

 

 

PORON SISÄFILEE

 

2 poron sisäfileetä

suolaa ja mustapippuria myllystä

voita paistamiseen

 

 

Ota fileet hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kuumenna pannu ja lisää siihen reilu nokare voita. Mausta fileet suolalla ja mustapippurilla ja paista joka puolelta. Kääri fileet vartiksi folion sisään vetäytymään ja viipaloi sitten.