FB_IMG_1570450627692.jpg

AFTER DARK-KAKKU

 

pohja:

100 g tummaa suklaata

50 g voita

2 kananmunaa

1 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

 

 

kostutus:

1 dl maitoa

 

 

 

suklaatäyte:

2 kananmunan keltuaista

1/2 dl sokeria

1 prk (250 g) mascarponea

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

200 g tummaa (80%) suklaata sulatettuna

2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna

 

 

 

mustaherukkatäyte:

5 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

1 prk (250 g) mascarponea

1/2 dl sokeria 

1 1/4 dl laimentamatonta mustaherukkamehua kuumennettuna

 

 

 

kiille:

5 liivatelehteä

1 dl mustaherukkamehua

2 dl vettä

 

 

 

koristeluun:

karhunvatukoita

viikunoita

rosmariinia

 

 

 

 

 

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.

Sulata voi ja suklaa. Vaahdota kananmunat ja sokeri.  

Sekoita vaahdon joukkoon sulatettu voi-suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10-15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ja kostuta jäähtynyt pohja maidolla.

 

Valmista suklaatäyte:

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

Vatkaa kolmannessa kulhossa kerma vaahdoksi. Tässä järjestyksessä tehtynä pärjää yhdellä vatkaimella.

Sekoita mascarpone keltuaisvaahdon joukkoon.

Kääntele sekaan vaahdotettu kerma. Sulata suklaa vesihauteessa tai sulatusteholla mikrossa ja kääntele se täytteen joukkoon.

Kääntele lopuksi varovasti joukkoon valkuaisvaahto. Kaada suklaamousse pohjan päälle vuokaan ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

 

Valmista sitten mustaherukkatäyte:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon mascarpone, 1 dl mustaherukkamehua sekä sokeri. Kuumenna noin 1/4 dl mehua kiehuvan kuumaksi.

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan mehuun. Vatkaa seos ohuena nauhana kerma-tuorejuustomassan joukkoon. Maista ja lisää sokeria, jos haluat moussesta makeampaa. Ota kuitenkin huomioon että suklaamoussekerros on hyvin makea ja mustaherukkamousse saa jäädä hiukan kirpeäksi. Kaada massa hyytyneen suklaatäytteen päälle vuokaan ja anna  hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

 

Valmista kiille: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Sekoita mehu ja vesi keskenään ja kuumenna  siitä noin 2 rkl. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan mehutilkkaan.

Vatkaa liivateseos ohuena nauhana mehu-vesiseoksen joukkoon. 

Kaada seos hyytyneen kakun päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.

Koristele kakku ennen tarjoilua.