FB_IMG_1569229805348.jpg

PITKÄÄN HAUDUTETTUA HIRVEN LAPAA

 

noin 2 kg hirven luullista lapaa + suolaa ja mustapippuria myllystä 

2 isoa punasipulia 

6 valkosipulinkynttä 

nokare voita

2 tll Falksalt Gourmet rosmariinisuolaa

2 tl mustapippurirouhetta

1 rkl viherpippureita rouhittuna

3 laakerinlehteä

2 Fond du Chef Rich Beef-fondikuutiota

1 ruukku tuoretta timjamia

2 tlk  (á 0,33 l) lagerolutta

 

 

 

Leikkaa punasipulit lohkoiksi ja viipaloi valkosipulinkynnet.

 

Mausta hirven lapa molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla ja ruskista voissa.

 

FB_IMG_1569229819549.jpg

 

Nosta liha pataan, lisää sekaan sipulit ja mausteet.

 

Laita päälle timjaminoksat ja kaada myös olut pataan.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%201.12.2016%2

 

Nosta kansi päälle ja kypsennä 110 asteisessa uunissa yön yli eli noin 8 tuntia, kunnes liha on niin kypsää että se hajoaa kevyesti haarukalla painelemalla.

Siivilöi liemi ja valmista kastike.

 

 

 

 

OLUTKASTIKE  

 

 

noin 4-5dl lientä padasta

2 dl kuohukermaa

2 rkl vehnäjauhoja

(suolaa)

mustapippuria myllystä

 

 

 

Sekoita jauhot kermatilkkaan ja sekoita jauhoseos sekä loppu kerma liemen joukkoon. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 20-30 minuuttia. Mausta kastike mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla.

 

Viinilasillinen: Casa Santos Lima Fortissimo