FB_IMG_1566373661074.jpg

OMENAISET BROILERFILEET

 

800 g broilerfileitä

rosmariini-valkosipuli hiutalesuolaa

mustapippuria myllystä 

 

 

 

 

lisäksi:

1 keltainen habanero silputtuna

2 sipulia lohkoina

6 valkosipulinkynttä viipaloituna

6 kotimaista omenaa lohkoina ( tai 2 kpl kaupan omenaa, esim. Granny Smith)

1 kanafondikuutio

3 rkl juoksevaa hunajaa

2 tl suolaa

1  1/2 tl mustapippurirouhetta

1  1/2 tl roseepippurirouhetta

2 tl paprikajauhetta

1/2 dl Calvados

2 tlk (á 0,33 l) kuivaa omenasiideriä

1 ruukku tuoretta timjamia

 

 

 

kastike:

noin 3-4 dl broilerfileiden lientä

2 dl kuohukermaa

2 rkl vehnäjauhoja

suolaa

mustapippuria myllystä

 

 

 

 

Mausta fileet kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla, paista voissa molemmin puolin kunnes pinta on saanut väriä ja laita fileet uunivuokaan. Lisää vuokaan myös habanero, sipulit, omenat sekä kanafondikuutio.

Sekoita siideri, calvados, hunaja suola, pippurit sekä paprikajauhe keskenään kulhossa.

Kaada liemi vuokaan ja asettele fileiden päälle timjaminoksia.

 

FB_IMG_1566373667794.jpg

Kypsennä 225 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Nosta vuoka pois uunista ja kaada noin puolet liemestä toiseen astiaan. Laita fileet takaisin uuniin ja siivilöi talteenotettu liemi kattilaan. Sekoita jauhot kermatilkkaan ja sekoita jauhoseos sekä loppu kerma liemen koukkoon. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin vartin ajan. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile esim. keitetyn jasmiiniriisin kera.

 

 

Viinilasillinen: Deep Roots Riesling