FB_IMG_1566373661074.jpg

OMENAISET BROILERFILEET

 

800 g broilerfileitä

rosmariini-valkosipuli hiutalesuolaa

mustapippuria myllystä 

 

 

 

 

lisäksi:

1 keltainen habanero silputtuna

2 sipulia lohkoina

6 valkosipulinkynttä viipaloituna

6 kotimaista omenaa lohkoina ( tai 3 kpl kaupan omenaa, esim. Granny Smith)

2 kanafondikuutiota

3 rkl juoksevaa hunajaa

2 tl suolaa

2 tl mustapippurirouhetta

2 tl roseepippurirouhetta

2 tl paprikajauhetta

1/2 dl Calvados

2 tlk (á 0,33 l) kuivaa omenasiideriä

1 ruukku tuoretta timjamia

 

 

 

kastike:

noin 4-5 dl broilerfileiden lientä

2-3 dl kuohukermaa

2 rkl vehnäjauhoja

suolaa

mustapippuria myllystä

roseepippurirouhetta

 

 

 

 

Mausta fileet kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla, paista voissa molemmin puolin kunnes pinta on saanut väriä ja laita fileet pataan. Lisää pataan myös habanero, sipulit, omenat sekä kanafondikuutiot.

Lisää mausteet pataan ja asettele päälle timjaminoksia. Kaada päälle Calvaros ja siideri,nosta kansi päälle ja pata 225 asteiseen uuniin.

 

FB_IMG_1566373667794.jpg

Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Nosta vuoka pois uunista ja kaada noin puolet liemestä toiseen astiaan. Laita fileet takaisin uuniin ja siivilöi talteenotettu liemi kattilaan. Sekoita jauhot kermatilkkaan ja sekoita jauhoseos sekä loppu kerma liemen joukkoon. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Mausta kastike maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja roseepippurilla.

Tarjoile keitetyn basmatiriisin kera.

 

 

Viinilasillinen: Deep Roots Riesling