OMENAISET BROILERFILEET
800 g broilerfileitä
rosmariini-valkosipuli hiutalesuolaa
mustapippuria myllystä
lisäksi:
1 keltainen habanero silputtuna
2 sipulia lohkoina
6 valkosipulinkynttä viipaloituna
6 kotimaista omenaa lohkoina ( tai 3 kpl kaupan omenaa, esim. Granny Smith)
2 kanafondikuutiota
3 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl suolaa
2 tl mustapippurirouhetta
2 tl roseepippurirouhetta
2 tl paprikajauhetta
1/2 dl Calvados
2 tlk (á 0,33 l) kuivaa omenasiideriä
1 ruukku tuoretta timjamia
kastike:
noin 4-5 dl broilerfileiden lientä
2-3 dl kuohukermaa
2 rkl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria myllystä
roseepippurirouhetta
Mausta fileet kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla, paista voissa molemmin puolin kunnes pinta on saanut väriä ja laita fileet pataan. Lisää pataan myös habanero, sipulit, omenat sekä kanafondikuutiot.
Lisää mausteet pataan ja asettele päälle timjaminoksia. Kaada päälle Calvaros ja siideri,nosta kansi päälle ja pata 225 asteiseen uuniin.
Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Nosta vuoka pois uunista ja kaada noin puolet liemestä toiseen astiaan. Laita fileet takaisin uuniin ja siivilöi talteenotettu liemi kattilaan. Sekoita jauhot kermatilkkaan ja sekoita jauhoseos sekä loppu kerma liemen joukkoon. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Mausta kastike maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja roseepippurilla.
Tarjoile keitetyn basmatiriisin kera.
Viinilasillinen: Deep Roots Riesling
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.