KAKKUPOHJA:
6 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti vaahdon sekaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jos pohja näyttää tummuvan liikaa, laita päälle leivinpaperi. Pohja kannattaa paistaa päivää ennen täyttämistä, niin se ei murene niin paljon leikattaessa.
KOSTUTUS:
6 dl laktoositonta maitojuomaa
1 rkl vaniljasokeria
PASSIONMOUSSE (täytekakun ylempi täytekerros):
5 liivatelehteä
2 dl laktoositonta kuohukermaa vaahdotettuna
1 prk (250 g) laktoositonta mascarponea
2 1/2 dl passionpyreetä
1 1/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä
VADELMAMOUSSE (täytekakun alempi täytekerros):
5 liivatelehteä
2 dl laktoositonta kuohukermaa vaahdotettuna
1 prk (250 g) laktoositonta maitorahkaa
2 1/2 dl vadelmasosetta 350 g vadelmia
1 rkl vaniljasokeria
noin 3/4 dl sokeria
1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä
KINUSKI:
3 dl kuohukermaa
3 dl fariinisokeria
1 rkl voita
KORISTELUUN:
9 dl laktoositonta kuohukermaa vaahdotettuna + tomusokeria maun mukaan
1 ruusu
harsokukkaa
Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä.
Tee passiontäyte:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita mascarpone, passionpyree sekä sokeri ja vaniljasokeri kermavaahdon joukkoon.
Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Kaada passiontäyte vuokaan kakkupohjan päälle.
Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä.
Tee vadelmatäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita rahka ja vadelmasose kermavaahdon joukkoon ja lisää sokeria maun mukaan.
Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna täytteiden hyytyä yön yli jääkaapissa.
Keitä seuraavana päivänä kinuski. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia, kunnes seos sakenee kinuskiksi. Sekoita joukkoon nokae voita. Anna kinuskin jäähtyä hetki.
Kumoa kakku tarjoiluvadille. Levitä päälle kinuski.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta maun mukaan tomusokerilla.
Pursota reunoille kermavaahtoa ja koristele kakku tuoreilla kukilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.