FB_IMG_1563983029385.jpg

KUKKAKAALILASAGNE

 

 

jauhelihakastike:

1 sipuli silputtuna

3-4 valkosipulin kynttä silputtuna

loraus oliiviöljyä

400 g naudan paistijauhelihaa

2 dl täyteläistä punaviiniä

3 prk tomaattipyreetä

1 prk tomaattimurskaa (Mutti)

1 tumma fondikuutio

1 rkl oreganoa

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

1 1/2 tl mustapippurirouhetta

1 1/2 tl paprikajauhetta

1/2 tl chilijauhetta

 

 

 

 

Kuullota sipulisilput öljyssä. Lisää jauheliha ja paista. Lisää punaviini ja sekoittele pari minuuttia. Lisää loput ainekset ja anna hautua kannen alla noin 45 minuuttia.

 

 

 

 

lisäksi:

2 kg kukkakaalia

125 g vastaraastettua parmesaania

 

 

 

 

Huuhdo kukkakaali huolellisesti ja irrota nuput toisistaan. Höyrytä kukkakaali höyrykattilassa.  Kukkakaali saa jäädä vähän napakaksi. Kaada höyrytetty kukkakaali voideltuun uunivuokaan ja sekoita joukkoon jauhelihakastike. Ripottele pinnalle reilusti vastaraastettua parmesaania ja kypsennä 225 asteisessa uunissa 15-30 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.

 

 

FB_IMG_1563983027083.jpg

 

Viinilasillinen: Allegro Organic Primitivo