KUKKAKAALILASAGNE
jauhelihakastike:
1 sipuli silputtuna
3-4 valkosipulin kynttä silputtuna
loraus oliiviöljyä
400 g naudan paistijauhelihaa
3 prk tomaattipyreetä
1 prk tomaattimurskaa (Mutti)
1 tumma fondikuutio
1 rkl oreganoa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 1/2 tl mustapippurirouhetta
1 1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl chilijauhetta
Kuullota sipulisilput öljyssä. Lisää jauheliha ja paista. Lisää punaviini ja sekoittele pari minuuttia. Lisää loput ainekset ja anna hautua kannen alla noin 45 minuuttia.
lisäksi:
2 kg kukkakaalia
125 g vastaraastettua parmesaania
Huuhdo kukkakaali huolellisesti ja irrota nuput toisistaan. Höyrytä kukkakaali höyrykattilassa. Kukkakaali saa jäädä vähän napakaksi. Kaada höyrytetty kukkakaali voideltuun uunivuokaan ja sekoita joukkoon jauhelihakastike. Ripottele pinnalle reilusti vastaraastettua parmesaania ja kypsennä 225 asteisessa uunissa 15-30 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.
Viinilasillinen: Allegro Organic Primitivo
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.