SZECHUANPOSSUA MAKUNYSTYRÄN TAPAAN
600 g porsaan ulkofileetä
marinadi:
2 rkl maizenaa
1/2 tl ruokasoodaa
6 rkl soijaa
2 rkl riisiviinietikkaa
lisäksi:
seesamiöljyä paistamiseen
2 porkkanaa
2 makeaa sipulia
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
1 pkt broccolinia
1 kesäkurpitsa
6 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 reilunkokoista habaneroa hienonnettuna (poista siemenet)
1/2 prk inkivääritahnaa
1 prk (260g) HoiSin-kastiketta
1 1/2 rkl kalakastiketta
3 rkl soijaa
3 rkl riisiviinietikkaa
2 dl vettä
2 tl Szechuaninpippureita rouhittuna
2 tl mustapippurirouhetta
2 rkl maizenaa + tilkka vettä suurustukseen
1 nippu kevätsipulia silputtuna
Leikkaa filee ohuiksi suikaleiksi.
Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kääntele fileesuikaleet sekaan. Anna marinoitua huoneenlämmössä puolisen tuntia.
Hienonna Habanero ja valkosipulinkynnet ja leikkaa sipulit reilunkokoisiksi paloiksi.
Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Paloittele paprikat, kesäkurpitsa sekä broccolinit sopivankokoisiksi suupaloiksi.
Paista lihasuikaleet 2 erässä seesamiöljyssä ja siirrä lautaselle odottamaan.
Paista kesäkurpitsaa ja broccolinia hetki seesamiöljyssä ja siirrä lautaselle odottamaan.
Paista myös paprikoita hetki ja siirrä lautaselle odottamaan.
Kuullota porkkanoita muutama minuutti seesamiöljyssä. Lisää pannulle myös sipulit ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti. Lisää seesamiöljyä. Lisää pannulle Habanero- ja valkosipulisilput sekä inkivääritahna ja sekoittele hetki. Lisää vielä tilkka seesamiöljyä . Lisää pannulle HoiSin-kastike, kalakastike, soija, riisiviinietikka, vesi, pippurit sekä vesitilkkaan sekoitettu maizena. Kääntele sekaan myös paistetut lihasuikaleet. Anna kiehua miedolla lämmöllä vartin verran.
Lisää sekaan paprikat ja anna kiehua vielä hetki. Lisää lopuksi sekaan vielä kesäkurpitsat, broccolinit sekä kevätsipulisilppu ja anna kiehua vielä muutama minuutti.
Tarjoile esim. keitetyn basmatiriisin kera.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.