FB_IMG_1558862985934.jpg

KERROSKAKKU

 

pohjat:

12 kananmunaa 

4  1/2 dl sokeria 

5 dl vehnäjauhoja 

1 dl perunajauhoja 

2 tl leivinjauhetta 

 

 

 

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin.  Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (halk. 24 cm) ja paista 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä 5-10 minuuttia vuoassaan ennen kumoamista. Pohjat kannattaa paistaa täyttöä edeltävänä päivänä, niin se ei murene niin helposti leikattaessa.

 

 

 

 

kostutus:

8 dl maitoa

2 rkl vaniljasokeria 

 

 

 

 

PASSIONMOUSSE (täytekakun ylempi täytekerros):

 

7 1/2 liivatelehteä 

3 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

1  1/2 prk mascarponea

3  3/4 dl passionpyreetä 

2 1/2 dl sokeria  

1  1/2 rkl vaniljasokeria 

3/4 dl kiehuvan kuumaa vettä

 

 

 

 

VADELMAMOUSSE (täytekakun alempi täytekerros):

 

7  1/2 liivatelehteä 

3 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

1  1/2prk maitorahkaa 

550 g vadelmasosetta

1  1/2 rkl vaniljasokeria 

noin 3/4-1 dl sokeria  

3/4 dl kiehuvan kuumaa vettä

 

 

 

KORISTELUUN:

3 dl kermaa vaahdotettuna (vaniljamassan alle)

1  1/2 kg Kinuskikissan valkoista vaniljamassaa

Kimallespray helmiäinen

vaniljamassasta muovailtu nalle

perhosia vaniljamassasta

aitoja ruusuja

aitoa harsokukkaa

sokerikuorrutetta tuubista koristeiden kiinnitykseen

 

 

 

 

Itselläni oli käytössä 3 kakkuvuokaa, joista isoimman halkaisija oli 26 cm ja kahden pienemmän halkaisija 15 cm.

 

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti vaahdon sekaan. Kaada taikina voideltuihin kakkuvuokiin ja nosta vuoat 175 asteiseen uuniin. Pienempi kakku kypsyy alle puolessa tunnissa. Kokeile kypsyys tikulla ja nosta pienempi kakku pois uunista kun se on kypsä. Isomman kakun kypsennysaika on noin 45 minuuttia, tarkista muös sen kypsyys tikulla. Jos pohja näyttää tummuvan liikaa, laita päälle leivinpaperi. Pohjat kannattaa paistaa päivää ennen täyttämistä, niin ne eivät murene niin paljon leikattaessa.

 

KAKKUJEN TÄYTTÄMINEN: Vuoraa kelmulla vuoat, jossa paistoit kakut. Leikkaa kakkupohjat kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tulevat levyt vuokiin leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. 

 

Tee passiontäyte:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita mascarpone, passionpyree sekä sokeri ja vaniljasokeri kermavaahdon joukkoon. 

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.

 

Kaada passiontäyte vuokaan kakkupohjan päälle.

Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. 

 

Kaada passiontäyte vuokiin kakkupohjien päälle.

 

Nosta keskimmäiset kakkulevyt päälle ja kostuta nekin kolmasosalla nesteestä. 

 

Tee vadelmatäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. 

Sekoita rahka ja vadelmasose kermavaahdon joukkoon ja lisää sokeria maun mukaan.

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.

 
 
Kaada vadelmatäyte vuokiin kakkupohjien päälle.
 

Kostuta viimeisten kakkulevyjen leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna täytteiden hyytyä yön yli jääkaapissa.

 

 

KAKKUJEN KUORRUTTAMINEN:
 
 
Kumoa seuraavana päivänä isompi kakku tarjoilulautaselle ja pieni kakku leivinpaperin päälle. Kuorruta kakut erikseen.
 
 
Levitä kakkujen pinnalle ohut kerros kermavaahtoa.
 
 
Kauli vaniljamassa muutaman millin paksuiseksi levyksi.
 
Käytä kauliessa tomusokeria, jotta massa ei tartu kiinni alustaan ja kaulimeen. Nosta vaniljamassalevy kakun päälle ja painele se tiiviisti kakun pintaan, ettei kuorrutteen alle jää ilmakuplia. Leikkaa ylimääräinen vaniljamassa kakun alareunan mukaan.

Nosta pienempi kakku isomman kakun päälle.

Pyörittele vaniljamassasta nyörit ja asettele ne kakkujen liitoskohtaan ja isomman kakun alareunaan.

 

Suihkaise pintaan kimallasprayta.

 

Kiinnitä nalle, perhoset ja kukat sokerikuorrutteella kakun pintaan.

FB_IMG_1558862991384.jpg

 

FB_IMG_1558862988888.jpg