Yksi PartyLiten ihanista uutuustuoksuista on Passiohedelmä Prosecco. Jääkaapissa sattui sopivasti olemaan passiohedelmäpyreetä ja proseccoa, siitä se ajatus sitten lähti 😊. Passiohedelmä-proseccokakkua tarjolla tänään omilla PartyLite-kutsuilla.
PASSIOHEDELMÄ-PROSECCOKAKKU
pohja:
200 g kaurakeksejä
75 g voita sulatettuna
täyte:
10 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 prk (250 g) mascarponea
5 dl passiohedelmäsosetta
2 dl kuivaa proseccoa
noin 3/4 dl tomusokeria (maun mukaan)
1 rkl vaniljasokeria
1/2 dl kuivaa proseccoa (kuumenna kiehuvan kuumaksi)
kiille:
6 liivatelehteä
2 dl passiohedelmäsosetta
2 dl kuivaa proseccoa
noin 1/2 dl tomusokeria (maun mukaan)
koristeluun:
mansikoita
ananaskirsikoita
minttua
Murskaa kaurakeksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele seos lautaselle reunavuoan (halk. 23 cm) sisään pohjaksi.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita 2 dl proseccoa passiohedelmäsoseen joukkoon.
Sekoita mascarpone, passiohedelmä-proseccoseos, tomusokeri sekä vaniljasokeri kermavaahdon joukkoon.
Kuumenna 1/2 dl proseccoa kiehuvan kuumaksi.
Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan proseccoon. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Valmista kiille: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
Sekoita prosecco passiohedelmäsoseen joukkoon. Ota erilleen pari ruokalusikallista passiohedelmä-proseccoseosta ja koomenna se kiehuvan kuumaksi. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan passiohedelmä-proseccoseokseen. Vatkaa seos ohuena nauhana kylmän passiohedelmä-proseccoseoksen joukkoon.
Kaada seos hyytyneen kakun päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
Koristele kakku mansikoilla, ananaskirsikoilla ja mintunlehdillä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.