FB_IMG_1556810020076.jpg

Yksi PartyLiten ihanista uutuustuoksuista on Passiohedelmä Prosecco. Jääkaapissa sattui sopivasti olemaan passiohedelmäpyreetä ja proseccoa, siitä se ajatus sitten lähti 😊. Passiohedelmä-proseccokakkua tarjolla tänään omilla PartyLite-kutsuilla.

 

PASSIOHEDELMÄ-PROSECCOKAKKU

 

pohja:

200 g kaurakeksejä

75 g voita sulatettuna

 

 

 

täyte:

8 liivatelehteä 

3 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

1 prk (250 g) mascarponea

5 dl passiohedelmäsosetta

2 dl kuivaa proseccoa

noin 3/4 dl tomusokeria (maun mukaan)

1 rkl vaniljasokeria 

1/2 dl kuivaa proseccoa (kuumenna kiehuvan kuumaksi)

 

 

 
 

kiille:

4 liivatelehteä 

2 dl passiohedelmäsosetta

2 dl kuivaa proseccoa

noin 1/2 dl tomusokeria (maun mukaan)

 

 

 

koristeluun:

mansikoita

ananaskirsikoita 

minttua

 

 

 

 

Murskaa kaurakeksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele seos lautaselle reunavuoan (halk. 23 cm) sisään pohjaksi.

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita 2 dl proseccoa passiohedelmäsoseen joukkoon.

Sekoita mascarpone, passiohedelmä-proseccoseos, tomusokeri sekä vaniljasokeri kermavaahdon joukkoon. 

Kuumenna 1/2 dl proseccoa kiehuvan kuumaksi.

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan proseccoon. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.

Kaada täyte vuokaan kakkupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
 
 
 
 

Valmista kiille: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.

Sekoita prosecco passiohedelmäsoseen joukkoon. Ota erilleen pari ruokalusikallista passiohedelmä-proseccoseosta ja koomenna se kiehuvan kuumaksi. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan passiohedelmä-proseccoseokseen. Vatkaa seos ohuena nauhana kylmän passiohedelmä-proseccoseoksen joukkoon.

Kaada seos hyytyneen kakun päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.

Koristele kakku mansikoilla, ananaskirsikoilla ja mintunlehdillä.

 

FB_IMG_1556810011636.jpg