FB_IMG_1557041812176.jpg

Näiden kananpoikien ohje löytyykin blogista jo entuudestaan, mutta tällä kertaa keittelin vielä liemestä kastikkeen, josta tuli niin älyttömän hyvää, että kirjoitan tähän samaan vielä myös kananpoikien ohjeen.

 

OMENAISET KEVÄTKANANPOJAT

 

4 kevätkananpoikaa

rosmariini-valkosipuli hiutalesuolaa

mustapippuria myllystä 

 

 

 

 

lisäksi:

1 keltainen habanero silputtuna

2 sipulia lohkoina

6 valkosipulinkynttä viipaloituna

2 hapanta omenaa lohkoina (Granny Smith)

1 kanafondikuutio

3 rkl juoksevaa hunajaa

2 tl suolaa

1  1/2 tl mustapippurirouhetta

1  1/2 tl roseepippurirouhetta

2 tl paprikajauhetta

1/2 dl Calvados

2 tlk (á 0,33 l) kuivaa omenasiideriä

1 ruukku tuoretta timjamia

 

 

 

kastike:

noin 3-4 dl kevätkananpoikien lientä

2 dl kuohukermaa

2 rkl vehnäjauhoja

suolaa

mustapippuria myllystä

 

 

 

 

Mausta kananpojat kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla ja laita kananpojat uunivuokaan. Lisää vuokaan myös habanero, sipulit, omenat sekä kanafondikuutio.

Sekoita siideri, calvados, hunaja suola, pippurit sekä paprikajauhe keskenään kulhossa.

Kaada liemi vuokaan ja asettele kananpoikien päälle timjaminoksia.

 

FB_IMG_1557041819147.jpg

 

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 45-60 minuuttia. Kypsentämisen puolivälissä ota vuoka pois uunista ja kaada noin puolet liemestä toiseen astiaan. Laita kananpojat takaisin uuniin ja siivilöi talteenotettu liemi kattilaan. Sekoita jauhot kermatilkkaan ja sekoita jauhoseos sekä loppu kerma liemen koukkoon. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kananpojat ovat kypsiä. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile esim. keitetyn jasmiiniriisin kera.

 

FB_IMG_1557041815525.jpg

Viinilasillinen: Deep Roots Riesling, joka sopi mielestäni ihan täydellisesti tälle ruoalle.