VICHYMUNKIT
20 kpl
5 dl vichyä
50 g hiivaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl suolaa
100 g voita sulatettuna
noin 12-14 dl vehnäjauhoja
paistamiseen:
noin 2 l rypsiöljyä
pinnalle:
Siro Erikoishienoa sokeria
Lämmitä vichy kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva vichyyn. Lisää sokeri, suola, voi ja 10 dl vehnäjauhoja. Lisää loput jauhot desi kerrallaan ettei taikinasta tule liian kovaa. Vaivaa kimmoisaksi ja anna taikinan levätä liinan alla noin 15 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa kimmoisaksi. Jaa taikina 20 osaan ja pyörittele osat palloiksi. Anna pallojen kohota liinalla peitettynä.
Kuumenna öljy esim. wok-pannussa ja venytä sitten munkkien keskelle reiät.
Paista munkit molemmin puolin öljyssä kauniin ruskeiksi. Nosta reikäkauhan avulla lautaselle kolminkertaisen talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. Kääntele lämpimät munkit sokerissa molemmin puolin ja tarjoile heti.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.