FB_IMG_1558862996592.jpg

KANA-CAESAR VOILEIPÄKAKKU

halk. 24 cm

 

pohja:

50 g hiivaa

4 1/4 dl vettä

3/4 tl suolaa 

1 3/4 rkl sokeria

3/4 dl rypsiöljyä 

noin 9 dl sämpyläjauhoja 

 

 

 

kostutus:

2 kanafondikuutiota

8 dl vettä 

 

 

 

täyte:

1  1/2 prk Saarioisten Caesar-salaattikastiketta

200 g parmesanraastetta

1  1/2 rkl kapriksia silputtuna 

300 g Vuolu-broilerviipaleita silputtuna

2 tl oreganoa

mustapippuria myllystä 

 

 

 

kuorrutus:

400 g maustamatonta tuorejuustoa 

50 g Saarioisten Caesar-salaattikastiketta 

1 dl parmesanraastetta

 

 

 

Vaivaa taikina monitoimikoneella ja anna kohota liinan alla noin 45-60 minuuttia. Kumoa taikina ja vaivaa se kimmoisaksi, kaada voideltuun kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm) nousemaan. Peitä liinalla ja anna kohota noin 45-60 minuuttia. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinalla peitettynä.

 

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun.

Kiehauta vesi ja liuota siihen fondikuutiot. Leikkaa kakkupohja neljään osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta. 

Levitä päälle 1/3 täytteestä, nosta seuraava kakkulevy päälle ja kostuta. Levitä päälle 1/3 täytteestä, nosta seuraava kakkulevu päälle ja kostuta. Levitä päälle loppu täyte.

Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta se sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua yön yli jääkaapissa.

 

Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle. 

Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon Caesarsalaattikastike sekä parmesanraaste. Levitä kuorrute kakun pintaan ja koristele kakku.