VALKOSIPULINEN PATALEIPÄ
25 g hiivaa
2 1/2 dl lämmintä vettä
1 tl suolaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
3 valkosipulinkynttä puristettuna
1 dl paahdettua sipulirouhetta
noin 4-5 dl sämpyläjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, hunaja, sipulit sekä 3 dl jauhoja ja vaivaa sekaisin. Lisää loput jauhot vähän kerrallaan, ettei taikinasta tule liian kovaa. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota lämpimässä paikassa, liinalla peitettynä.
Laita pata tyhjään uuniin ja uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Kumoa taikina runsaasti jauhotetulle pöydälle. Vaivaa, muovaa taikina palloksi ja peitä liinalla.
Kun uuni on 225 asteinen, ota pata pois uunista ja nosta taikina pataan. Pataa ei tarvitse voidella. Nosta kansi päälle ja pata uuniin.
30 minuutin kuluttua poista kansi, jotta leivän pinta saa väriä. Anna paistua ilman kantta vielä 15 minuuttia.
Kumoa leipä padasta heti, kun otat sen uunista, muuten se jää helposti kiinni pataan. Anna jäähtyä ritilän päällä ennen leikkaamista.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.