FB_IMG_1555786689528.jpg

VALKOINEN PARSAKEITTO

 

2 valkosipulin kynttä

1 sipuli

2 rkl voita

500 g valkoista parsaa

1 1/2 dl kuivaa valkoviiniä

2 kasvisliemikuutiota

4 dl vettä

1 dl kuohukermaa

1/2 pkt Koskenlaskija Voimakas

mustapippuria myllystä

 

 

 

 

Kuori ja silppua sipulit, kuullota hetki voissa kattilassa. Kuori parsat nupun alapuolelta, leikkaa parsat 2-3 osaan. Lisää parsat kattilaan ja kuullota vielä hetki. Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää kasvisliemikuutio, kerma ja vesi ja keitä kunnes parsat ovat pehmeitä (noin 45-60 minuuttia). Lisää sulatejuusto paloiteltuna ja soseuta keitto. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja kiehauta. 

 

Lisukkeeksi leivoin vielä Valkosipulisen pataleivän, sekä keitto että leipä katosivat lautasilta hetkessä!

 

FB_IMG_1555786692114.jpg

Viinilasillinen: Gold Rush Cuvée d´Or Blanc de Blancs Extra Dry