VALKOINEN PARSAKEITTO
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
2 rkl voita
500 g valkoista parsaa
1 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
2 kasvisliemikuutiota
4 dl vettä
1 dl kuohukermaa
1/2 pkt Koskenlaskija Voimakas
mustapippuria myllystä
Kuori ja silppua sipulit, kuullota hetki voissa kattilassa. Kuori parsat nupun alapuolelta, leikkaa parsat 2-3 osaan. Lisää parsat kattilaan ja kuullota vielä hetki. Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää kasvisliemikuutio, kerma ja vesi ja keitä kunnes parsat ovat pehmeitä (noin 45-60 minuuttia). Lisää sulatejuusto paloiteltuna ja soseuta keitto. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja kiehauta.
Lisukkeeksi leivoin vielä Valkosipulisen pataleivän, sekä keitto että leipä katosivat lautasilta hetkessä!
Viinilasillinen: Gold Rush Cuvée d´Or Blanc de Blancs Extra Dry
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.