FB_IMG_1554474666011.jpg

PARSA-MANCHEGOPIIRAKKA

 

pohja:

100 g voita

1 dl vehnäjauhoja

1 dl spelttijauhoja

1 dl perunasosejauhetta

1/2 tl leivinjauhetta

1 dl kylmää vettä

 

 

 

täyte:

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

nokare voita

2 dl kuohukermaa

1 pkt Koskenlaskija Voimakas-sulatejuustoa

2 kananmunaa

200 g manchego-juustoa raastettuna

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippurirouhetta

500 g parsaa (kuori halutessasi nupun alapuolelta kuorimaveitsellä)

suolaa myllystä 

mustapippuria myllystä 

 

 

 

Nypi pohjan ainekset, vettä lukuun ottamatta, murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja pistele haarukalla. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

 

Kiehauta kerma kattilassa. Paloittele sekaan sulatejuusto ja keitä seosta miedolla lämmöllä, välillä sekoitellen, kunnes juusto on sulanut. Anna seoksen jäähtyä hetki.

Silppua täytteen sipulit ja kuullota ne voissa. 

Sekoita sipulisilpun joukkoon kerma-sulatejuustoseos, kananmunat, manchegoraaste, suola ja mustapippuri ja kaada täyte vuokaan. Asettele parsat täytteen päälle ja pyöräytä pintaan vielä suolaa ja mustapippuria myllystä.

Paista vielä noin 30 minuuttia kunnes pinta on kullanruskea.

 

FB_IMG_1554474680581.jpg