MOJITO-JUUSTOKAKKU
minttusiirappi:
2 dl sokeria
2 dl vettä
1 ruukku tuoretta minttua
pohja:
1 pötkö Minttu Domino-keksejä
50 g voita sulatettuna
täyte:
5 liivatelehteä
3 limetin mehu + raastettu kuori
3/4 dl kirkasta rommia
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 prk Mascarpone-juustoa
250 g turkkilaista jogurttia tai maitorahkaa
1 annos minttusiirappia
tuoretta minttua silputtuna
3 valkuaista vaahdotettuna
Aloita siirapista: mittaa kaikki siirapin ainekset kattilaan, keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Siivilöi (painele oikein lusikalla, jotta kaikki maut saadaan talteen). Anna siirapin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
Aseta reunavuoka (halk. 18-20 cm) tarjoilulautaselle, murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita voisula joukkoon. Painele seos kakun pohjaksi.
Sekoita kermavaahdon joukkoon limenkuoriraaste, minttusilppu, mascarpone, turkkilainen jogurtti, rommi ja minttusiirappi. Kuumenna limemehu kiehuvaksi, purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Vatkaa seos ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon.
Kääntele lopuksi varovasti sekaan kovaksi vaahdotetut valkuaiset. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.