FB_IMG_1554474684854.jpg

MOJITO-JUUSTOKAKKU 

 

minttusiirappi:

2 dl sokeria

2 dl vettä

1 ruukku tuoretta minttua

 

 

 

pohja:

1 pötkö Minttu Domino-keksejä

50 g voita sulatettuna

 

 

 

täyte:

5 liivatelehteä

3 limetin mehu + raastettu kuori

3/4 dl kirkasta rommia

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

1 prk Mascarpone-juustoa

250 g turkkilaista jogurttia tai maitorahkaa

1 annos minttusiirappia

tuoretta minttua silputtuna

3 valkuaista vaahdotettuna

 

 

 

Aloita siirapista: mittaa kaikki siirapin ainekset kattilaan, keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Siivilöi (painele oikein lusikalla, jotta kaikki maut saadaan talteen). Anna siirapin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. 

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.

Aseta reunavuoka (halk. 18-20 cm) tarjoilulautaselle, murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita voisula joukkoon. Painele seos kakun pohjaksi.

Sekoita kermavaahdon joukkoon limenkuoriraaste, minttusilppu, mascarpone, turkkilainen jogurtti, rommi ja minttusiirappi. Kuumenna limemehu kiehuvaksi, purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Vatkaa seos ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan kovaksi vaahdotetut valkuaiset. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.