GRILLATUT KARITSAN SISÄFILEET
noin 300 g karitsan sisäfileitä
marinadi:
2 rkl sherryä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl muscovadosiirappia
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
1/2 tl viherpippureita rouhittuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
muutama oksa tuoretta timjamia
muutama oksa tuoretta rosmariinia
Sekoita marinadin ainekset kannellisessa kulhossa. Kääntele sekaan karitsanfileet ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
Ota fileet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista.
VALKOSIPULI-KERMAPERUNAT
1 kg jauhoisia perunoita (Rosamunda)
6 valkosipulin kynttä hienonnettuna (maun mukaan)
suolaa ja valkopippuria myllystä
4 dl kuohukermaa
pinnalle:
100-150 g juustoraastetta
Kuori ja viipaloi perunat. Laita perunaviipaleet voideltuun vuokaan kerroksittain hienonnetun valkosipulin, suolan ja valkopippurin kanssa. Kaada päälle kerma. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. Voit välillä vähän sekoitella perunoita. Ripottele pinnalle juustoraaste kypsennyksen loppupuolella.
PUNAVIINIKASTIKE
nokare voita
1 iso punasipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä viipaloituna
1 porkkana
1 palsternakka
2 dl Demi Glace-kastikepohjaa
2 tummaa fondikuutiota
3 laakerin lehteä
3 rkl muscovadosiirappia
2 rkl vadelmabalsamicoa
1/2-1 tl suolaa
2 tl viherpippureita
1 tl mustapippurireita
muutama oksa tuoretta timjamia
muutama oksa tuoretta rosmariinia
Silppua punasipuli ja kuullota sitä hetki voissa, jotta se pehmenee. Kuori ja viipaloi kasvikset ja lisää kattilaan.
Lisää punaviini.
Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia.
Siivilöi puhtaaseen kattilaan ja suurusta tarvittaessa, itse en suurustanut.
Suurustaminen: Sekoita 1 rkl maissijauhoja ja 1/2 dl kylmää vettä. Lisää suurus ohuena nauhana siivilöidyn kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja lisää halutessasi vielä nokare voita kiiltoa antamaan.
Lisukkeeksi grillasin myös pekoniin kiedottua parsaa.
Viinilasillinen: Rocca di Montemassi Governo, todella herkullinen punaviini sekä tämän aterian kanssa ja myös ihan sellaisenaan!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.