FB_IMG_1555786708583.jpg

GRILLATUT KARITSAN SISÄFILEET

 

noin 300 g karitsan sisäfileitä 

 

 

 

marinadi:

2 rkl sherryä 

2 rkl oliiviöljyä 

2 rkl muscovadosiirappia

1/2 tl suolaa 

1/2 tl mustapippurirouhetta 

1/2 tl viherpippureita rouhittuna

2 valkosipulinkynttä silputtuna 

muutama oksa tuoretta timjamia

muutama oksa tuoretta rosmariinia

 

 

 

 

Sekoita marinadin ainekset kannellisessa kulhossa. Kääntele sekaan karitsanfileet ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli. 

Ota fileet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista.

 

 

 

 

VALKOSIPULI-KERMAPERUNAT

 

1 kg jauhoisia perunoita (Rosamunda)

6 valkosipulin kynttä hienonnettuna (maun mukaan)

suolaa ja valkopippuria myllystä

4 dl kuohukermaa

 

 

 

pinnalle:

100-150 g juustoraastetta 

 

 

 

Kuori ja viipaloi perunat. Laita perunaviipaleet voideltuun vuokaan kerroksittain hienonnetun valkosipulin, suolan ja valkopippurin kanssa. Kaada päälle kerma. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. Voit välillä vähän sekoitella perunoita. Ripottele pinnalle juustoraaste kypsennyksen loppupuolella.

 

 

 

 

 

 

PUNAVIINIKASTIKE

 

nokare voita

1 iso punasipuli silputtuna

3 valkosipulinkynttä viipaloituna

1 porkkana

1 palsternakka

4 dl täyteläistä punaviiniä

2 dl Demi Glace-kastikepohjaa

2 tummaa fondikuutiota

3 laakerin lehteä

3 rkl muscovadosiirappia

2 rkl vadelmabalsamicoa 

1/2-1 tl suolaa

2 tl viherpippureita

1 tl mustapippurireita

muutama oksa tuoretta timjamia

muutama oksa tuoretta rosmariinia

 

 

 

 

Silppua punasipuli ja kuullota sitä hetki voissa, jotta se pehmenee. Kuori ja viipaloi kasvikset ja lisää kattilaan.

Lisää punaviini.

Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia. 

Siivilöi puhtaaseen kattilaan ja suurusta tarvittaessa, itse en suurustanut.

Suurustaminen: Sekoita 1 rkl maissijauhoja ja 1/2 dl kylmää vettä. Lisää suurus ohuena nauhana siivilöidyn kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja lisää halutessasi vielä nokare voita kiiltoa antamaan.

 

FB_IMG_1555786704786.jpg

Lisukkeeksi grillasin myös pekoniin kiedottua parsaa.

 

Viinilasillinen: Rocca di Montemassi Governo, todella herkullinen punaviini sekä tämän aterian kanssa ja myös ihan sellaisenaan!