FB_IMG_1552761336011.jpg

SUOLAKUORESSA KYPSENNETTY LOHI

 

1,5 kg:n painoinen, perattu kirjolohi

hienoa merisuolaa

sitruunapippuria

1 sitruuna

1 ruukku timjamia

2 kg karkeaa merisuolaa

 

 

 

Huuhdo kala ja pyyhi pinta talouspaperilla.

Mausta lohi sisältä suolalla ja sitruunapippurilla. Viipaloi sitruuna ja asettele viipaleet sekä timjamin oksat kalan sisään. Ripottele foliolla vuoratun vuoan pohjalle 2 cm kerros merisuolaa ja nosta kala suolapedille. Peitä kala kokonaan parin sentin suolakerroksella niin, että kalaa ei näy lainkaan. Kostuta suolaa hiukan vedellä suihkupullon avulla, jotta suola kovettuu kuoreksi. Painele folion reunat tiiviisti kalaa vasten.

 

16711534_377719222590092_225672168570294

 

Nosta vuoka 225 asteiseen uuniin ja kypsennä noin 45 minuuttia. Ota vuoka pois uunista ja anna kalan vetäytyä suolakuoren alla vartin verran.

Irrota suolakuori ja nahka ja tarjoile.

 

16730224_377717595923588_285257992694415

 

 

RATATOUILLE MAKUNYSTYRÄN TAPAAN

 

oliiviöljyä

2 kpl makea sipuli (kuori ja paloittele reilun kokoisiksi paloiksi)

4 valkosipulin kynttä silputtuna

1 punainen paprika

1 keltainen paprika

1 pieni munakoiso

2 kesäkurpitsaa

200 g miniluumutomaatteja puolitettuina (tai 4 tavallista tomaattia kaltattuna ja paloiteltuna)

1 prk hyvää tomaattimurskaa

2 laakerin lehteä

2 tl kuivattua timjamia

2 tl kuivattua basilikaa

4 tuoretta rosmariininoksaa (nypi ja silppua neulaset)

reilusti mustapippuria myllystä

2 tl hienoa merisuolaa

2 rkl hunajaa

 

 

 

Paloittele kasvikset reilun kokoisiksi paloiksi. Kuullota ensin sipulia ja valkosipulia öljyssä, lisää paprikat ja kuullota hetki. Lisää munakoisopalat ja kuullota hetki. Lisää kesäkurpitsapalat ja kuullota vielä hetki. Lisää loput ainekset ja anna muhia kannen alla, kunnes kaikki ainekset ovat kypsiä (n. 30-45 min). Ripottele lopuksi pinnalle persiljasilppua.

 

 

FB_IMG_1550106964180.jpg

PAAHDETTUA VARSIKUKKAKAALIA JA VARSIPARSAKAALIA

 

1 pkt varsikukkakaalia

1 pkt varsiparsakaalia

loraus oliiviöljyä 

suolaa myllystä 

mustapippuria myllystä 

vastaraastettua parmesaania 

 

 

 

 

 

Huuhtaise kaalit ja laita ne vierekkäin uunipellille. Valuta päälle oliiviöljyä ja pyöräytä pintaan reilusti suolaa ja mustapippuria myllystä. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kaalit ovat saaneet hiukan väriä, mutta ovat edelleen rapsakoita. Ripottele pinnalle vastaraastettua parmesaania ja tarjoile heti.

 

Viinilasillinen: Palanpainikkeeksi sopii mainiosti esim. Deep Roots Riesling