SUOLAKUORESSA KYPSENNETTY LOHI
1,5 kg:n painoinen, perattu kirjolohi
hienoa merisuolaa
sitruunapippuria
1 sitruuna
1 ruukku timjamia
2 kg karkeaa merisuolaa
Huuhdo kala ja pyyhi pinta talouspaperilla.
Mausta lohi sisältä suolalla ja sitruunapippurilla. Viipaloi sitruuna ja asettele viipaleet sekä timjamin oksat kalan sisään. Ripottele foliolla vuoratun vuoan pohjalle 2 cm kerros merisuolaa ja nosta kala suolapedille. Peitä kala kokonaan parin sentin suolakerroksella niin, että kalaa ei näy lainkaan. Kostuta suolaa hiukan vedellä suihkupullon avulla, jotta suola kovettuu kuoreksi. Painele folion reunat tiiviisti kalaa vasten.
Nosta vuoka 225 asteiseen uuniin ja kypsennä noin 45 minuuttia. Ota vuoka pois uunista ja anna kalan vetäytyä suolakuoren alla vartin verran.
Irrota suolakuori ja nahka ja tarjoile.
RATATOUILLE MAKUNYSTYRÄN TAPAAN
oliiviöljyä
2 kpl makea sipuli (kuori ja paloittele reilun kokoisiksi paloiksi)
4 valkosipulin kynttä silputtuna
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 pieni munakoiso
2 kesäkurpitsaa
200 g miniluumutomaatteja puolitettuina (tai 4 tavallista tomaattia kaltattuna ja paloiteltuna)
1 prk hyvää tomaattimurskaa
2 laakerin lehteä
2 tl kuivattua timjamia
2 tl kuivattua basilikaa
4 tuoretta rosmariininoksaa (nypi ja silppua neulaset)
reilusti mustapippuria myllystä
2 tl hienoa merisuolaa
2 rkl hunajaa
Paloittele kasvikset reilun kokoisiksi paloiksi. Kuullota ensin sipulia ja valkosipulia öljyssä, lisää paprikat ja kuullota hetki. Lisää munakoisopalat ja kuullota hetki. Lisää kesäkurpitsapalat ja kuullota vielä hetki. Lisää loput ainekset ja anna muhia kannen alla, kunnes kaikki ainekset ovat kypsiä (n. 30-45 min). Ripottele lopuksi pinnalle persiljasilppua.
PAAHDETTUA VARSIKUKKAKAALIA JA VARSIPARSAKAALIA
1 pkt varsikukkakaalia
1 pkt varsiparsakaalia
loraus oliiviöljyä
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
vastaraastettua parmesaania
Huuhtaise kaalit ja laita ne vierekkäin uunipellille. Valuta päälle oliiviöljyä ja pyöräytä pintaan reilusti suolaa ja mustapippuria myllystä. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kaalit ovat saaneet hiukan väriä, mutta ovat edelleen rapsakoita. Ripottele pinnalle vastaraastettua parmesaania ja tarjoile heti.
Viinilasillinen: Palanpainikkeeksi sopii mainiosti esim. Deep Roots Riesling
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.