FB_IMG_1550425846170.jpg

HABANERO-VALKOSIPULIVOI

 

200 g pehmeää voita

6 valkosipulinkynttä puristettuna

1 pienehkö Habanero

 

 

 

Sekoita ainekset keskenään ja kääri leivinpaperin avulla pötköksi. Laita jääkaappiin kovettumaan. Maustevoi säilyy noin viikon ajan jääkaapissa. Jos säilytät pitempään, pakasta voi viipaleina.

 

 

 

 

SIIKAFILEET

 

4  siikafileetä

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

Habanero-valkosipulivoita

 

 

 

Poista siikafileistä ruodot ja leikkaa fileet pitkittäin kahtia. Mausta molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Paista fileet Habanero-valkosipulivoissa.

 

 

 

 

LISÄKSI:

100 g jättikatkarapuja

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

parsaa

ilmakuivattua kinkkua

 

 

 

Paista ravut Habanero-valkosipulivoissa ja pyöräytä mausteeksi suolaa ja mustapippuria myllystä. 

 

 

Kuori halutessasi parsat nupun alapuolelta. Kiedo ilmakuivatulla kinkulla 2-3 parsaa yhteen ja paista voissa.

 

Viinilasillinen: Wolfberger (W) Crémant d´Alsace Organic Brut