FB_IMG_1552761355774.jpg

HELPPO SAVUCHILIKASTIKE

 

300 g (2 prk) creme fraiche

2 rkl Poppamiehen Vampyreeta

 

 

 

Sekoita Vampyree creme fraichen joukkoon ja anna maustua jääkaapissa vähintään puolisen tuntia.

 

 

 

 

SPIRAALIPERUNAT

 

6 Rosamundaa

voisulaa

suolaa myllystä

parmesanraastetta

 

 

 

Pese perunat huolellisesti juuresharjalla. Työnnä grillivarras perunan sisään pitkittäin ja leikkaa peruna spiraaliksi. Sivele pintaan voisulaa ja mausta suolalla. Kypsennä 225 asteisessa uunissa 30-45 minuuttia. Ripottele pintaan parmesanraastetta kypsennyksen loppuvaiheessa.

 

 

 

 

TÄYTETYT BROILERFILEET

 

8 broilerin rintafileetä

chili-savusulatejuustoa

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

2 pkt (á 170 g) Amerikan pekonia

 

 

 

glaseeraukseen:

2 rkl Poppamiehen Vampyreeta

2 rkl juoksevaa hunajaa

4 rkl viskiä

1 tl mustapippurirouhetta

 

 

 

Leikkaa broilerfileet "taskuiksi", eli viilto toiseen reunaan. Laita täytteeksi sopivan kokoinen pala juustoa. Mausta fileet molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Kiedo jokaisen täytetyn fileen ympärille 2-3 siivua pekonia. Kiinnitä pekonit cocktailtikuilla. Sekoita glaseerauskastikkeen ainekset keskenään.

Nosta broilerit voideltuun uunivuokaan ja sivele pintaan glaseerauskastike.

Kypsennä 225 asteessa puolisen tuntia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

 

 

FB_IMG_1552761349498.jpg

 

 

FB_IMG_1552761352676.jpg

Viinilasillinen: Devil´s Rock Riesling