FB_IMG_1553429706381.jpg

PAAHDETTUA VARSIKUKKAKAALIA 

 

2 pkt varsikukkakaalia

loraus oliiviöljyä 

suolaa myllystä 

mustapippuria myllystä 

vastaraastettua parmesaania 

 

 

 

Huuhtaise kaalit ja laita ne vierekkäin uunipellille. Valuta päälle oliiviöljyä ja pyöräytä pintaan reilusti suolaa ja mustapippuria myllystä. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kaalit ovat saaneet hiukan väriä, mutta ovat edelleen rapsakoita. Ripottele pinnalle vastaraastettua parmesaania ja tarjoile heti.

 

 

FB_IMG_1553429791022.jpg

TÄYTETYT KESÄKURPITSAT

 

4 pientä pyöreää kesäkurpitsaa

 

 

 

täyte:

1 sipuli silputtuna

2 valkosipulinkynttä silputtuna

nokare voita

1/2 l kantarelleja silputtuna

kesäkurpitsoiden koverrettu sisus silputtuna

noin 2 tl Falksalt Gourmet herkkutattisuolaa

mustapippuria myllystä

1 tl kuivattua timjamia

200 g kantarellituorejuustoa

 

 

 

pinnalle:

parmesanraastetta

 

 

 

Leikkaa kesäkurpitsoiden pohjasta pois ohut siivu, jotta ne pysyvät uunipellillä pystyssä. Leikkaa niiltä myös "hattu" pois ja koverra sisus lusikalla.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%202.8.2015%20

 

Hauduta kantarellisilppua kuivalla pannulla hetki, jotta suurin osa nesteestä haihtuu pois. Lisää pannulle voita, silputut sipulit sekä silputtu kurpitsoiden sisus. Paista miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Lisää ripaus herkkutattisuolaa sekä mausteita maun mukaan. Lisää kantarellituorejuusto.

Täytä koverretut kesäkurpitsat seoksella ja ripottele päälle reilusti parmesanraastetta. 

Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin puolisen tuntia, kunnes pinta on saanut väriä.

 

 

FB_IMG_1553429691920.jpgFB_IMG_1553429687082.jpg

Loimulohi

 

 

FB_IMG_1553429713608.jpg

 

Viinilasillinen: Yalumba Y Series Riesling