FB_IMG_1550928956360.jpg

SZECHUANHÄRKÄÄ MAKUNYSTYRÄN TAPAAN

 

800 g naudan ulkofileetä

 

 

 

marinadi:

2 rkl maizenaa

1/2 tl ruokasoodaa

6 rkl soijaa

2 rkl riisiviinietikkaa

 

 

 

lisäksi:

seesamiöljyä paistamiseen 

2 porkkanaa 

2 makeaa sipulia 

1 keltainen paprika 

1 makea punainen suippopaprika 

1 kesäkurpitsa 

6 valkosipulinkynttä hienonnettuna  

2 reilunkokoista habaneroa hienonnettuna (poista siemenet) 

1/2 prk inkivääritahnaa

1 prk (260g) HoiSin-kastiketta

1  1/2 rkl kalakastiketta

3 rkl soijaa

3 rkl riisiviinietikkaa

2 dl vettä 

2 tl Szechuaninpippureita rouhittuna

2 tl mustapippurirouhetta

2 rkl maizenaa + tilkka vettä suurustukseen

1 nippu kevätsipulia silputtuna 

 

 

 

 

Leikkaa filee ohuiksi suikaleiksi.

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kääntele fileesuikaleet sekaan. Anna marinoitua huoneenlämmössä puolisen tuntia.

 

Hienonna Habanero ja valkosipulinkynnet ja leikkaa sipulit reilunkokoisiksi paloiksi.

 

Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Suikaloi paprikat ja leikkaa kesäkurpitsa sopivankokoisiksi suupaloiksi.

 

Paista fileesuikaleet 3 erässä seesamiöljyssä ja siirrä lautaselle odottamaan.

 

Kuullota porkkanoita muutama minuutti seesamiöljyssä. Lisää pannulle myös sipulit ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti. Lisää seesamiöljyä sekä paprikasuikaleet ja kuullota vielä hetki. Lisää pannulle Habanero- ja valkosipulisilput sekä inkivääsitahna ja sekoittele hetki. Lisää vielä tilkka seesamiöljyä sekä kesäkurpitsat ja sekoittele hetki. Lisää pannulle HoiSin-kastike, kalakastike, soija, riisiviinietikka, vesi, pippurit sekä vesitilkkaan sekoitettu maizena. Kääntele sekaan myös paistetut lihasuikaleet. Anna kiehua miedolla lämmöllä vartin verran. Kääntele lopuksi sekaan kevätsipulisilppu.

Tarjoile esim. keitetyn basmatiriisin kera.

 

FB_IMG_1550928961945.jpg

Viinilasillinen: Zensa Rosso Organico