FB_IMG_1550928967293.jpg

SITRUUNAKANAA 

 

800 g maustamattomia broilerifileitä

2 dl vehnäjauhoja

3/4 dl maizenaa

2 tl suolaa

1 tl mustapippurirouhetta

rypsiöljyä

seesamiöljyä

 

 

 

kastike:

rypsiöljyä

500 g vihreää parsaa

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna  

1/2 prk inkivääritahnaa

1/2 prk sitruunaruohotahnaa

2 sitruunan raastettu kuori + mehu

1 rkl soijaa

1 rkl riisiviinietikkaa

2 dl vettä 

1 kanafondikuutio

1 tl mustapippurirouhetta

1/2 dl ruokosokeria

suolaa maun mukaan

2 rkl maizenaa + tilkka vettä suurustukseen

1/2 nippua kevätsipulia silputtuna 

 

 

 

 

Huuhtele parsat ja taivuta varsia yksi kerrallaan pitäen kiinni molemmista päistä - parsa katkeaa itsestään siitä kohdasta, mihin kuiva osa päättyy. Kuori parsat nupun alapuolelta. Pilko parsat parin-kolmen sentin mittaisiksi paloiksi.

 

Leikkaa fileet sopivan kokoisiksi suupaloiksi.

Sekoita vehnäjauhot, maissijauhot, suola ja mustapippuri keskenään. Kääntele broilerpalat kauttaaltaan jauhoseoksessa.

Kuumenna paistinpannu ja laita siihen reilusti öljyä (sentin kerros rypsiöljyä + noin 2 rkl seesamiöljyä). Paista broilerpalat kullanruskeiksi. Kaada öljy pois ja huuhtaise wok-pannu vedellä.

 

Kuullota hetki rypsiöljyssä parsaa, valkosipulisilppua, inkivääritahnaa sekä sitruunaruohotahnaa.

Lisää sekaan paistetut kanapalat.

Lisää loput ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä vartin verran.

Tarjoile esim. keitetyn basmatiriisin kera.

 

FB_IMG_1550928964650.jpg

Viinilasillinen: Cono Sur Bicicleta Riesling