SITRUUNAKANAA
800 g maustamattomia broilerifileitä
2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl maizenaa
2 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
rypsiöljyä
seesamiöljyä
kastike:
rypsiöljyä
500 g vihreää parsaa
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2 prk inkivääritahnaa
1/2 prk sitruunaruohotahnaa
2 sitruunan raastettu kuori + mehu
1 rkl soijaa
1 rkl riisiviinietikkaa
2 dl vettä
1 kanafondikuutio
1 tl mustapippurirouhetta
1/2 dl ruokosokeria
suolaa maun mukaan
2 rkl maizenaa + tilkka vettä suurustukseen
1/2 nippua kevätsipulia silputtuna
Huuhtele parsat ja taivuta varsia yksi kerrallaan pitäen kiinni molemmista päistä - parsa katkeaa itsestään siitä kohdasta, mihin kuiva osa päättyy. Kuori parsat nupun alapuolelta. Pilko parsat parin-kolmen sentin mittaisiksi paloiksi.
Leikkaa fileet sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
Sekoita vehnäjauhot, maissijauhot, suola ja mustapippuri keskenään. Kääntele broilerpalat kauttaaltaan jauhoseoksessa.
Kuumenna paistinpannu ja laita siihen reilusti öljyä (sentin kerros rypsiöljyä + noin 2 rkl seesamiöljyä). Paista broilerpalat kullanruskeiksi. Kaada öljy pois ja huuhtaise wok-pannu vedellä.
Kuullota hetki rypsiöljyssä parsaa, valkosipulisilppua, inkivääritahnaa sekä sitruunaruohotahnaa.
Lisää sekaan paistetut kanapalat.
Lisää loput ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä vartin verran.
Tarjoile esim. keitetyn basmatiriisin kera.
Viinilasillinen: Cono Sur Bicicleta Riesling
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.