FB_IMG_1550425874208.jpg

HABANERO-VALKOSIPULIVOI

 

200 g pehmeää voita

6 valkosipulinkynttä puristettuna

1 pienehkö Habanero

 

 

 

Sekoita ainekset keskenään ja kääri leivinpaperin avulla pötköksi. Laita jääkaappiin kovettumaan. Maustevoi säilyy noin viikon ajan jääkaapissa. Jos säilytät pitempään, pakasta voi viipaleina.

 

 

 

RAPU-PARSAPASTA

 

 

1 sipuli silputtuna

2 valkosipulinkynttä silputtuna

1 pieni Habanero silputtuna

loraus oliiviöljyä

2 dl kuivaa valkoviiniä

1 dl parmesanraastetta

3 rkl makeaa chilikastiketta (Saarioinen)

1 tl mustapippurirouhetta

1 tl suolaa

1 prk (250 g) mascarponea

 

 

 

lisäksi:

250 g parsaa

1 pkt (90 g) ilmakuivattua kinkkua

200 g jättirapuja, paista Habanero-valkosipulivoissa

250 g nauhapastaa (Tagliatelle)

 

 

 

 

Huuhtele parsat ja taivuta varsia yksi kerrallaan pitäen kiinni molemmista päistä - parsa katkeaa itsestään siitä kohdasta, mihin kuiva osa päättyy. Kuori parsat nupun alapuolelta. Pilko parsat muutaman sentin mittaisiksi paloiksi ja ota nuput erilleen. Keitä parsan paloja suolatussa vedessä 3 minuuttia. Lisää nuput ja keitä vielä 1-2 minuuttia. Valuta parsat siivilässä ja huuhtele kylmän, juoksevan veden alla.

 

Paahda kuumalla pannulla kinkkuviipaleet rapeiksi ja siirrä lautaselle jäähtymään.

 

Paista ravut Habanero-valkosipulivoissa ja pyöräytä mausteeksi suolaa ja mustapippuria myllystä. 

 

Laita pastan keitinvesi kiehumaan. Kastike valmistuu sillä välin kun keität pastan. Kuullota silputut sipuli, valkosipuli ja Habanero öljyssä pehmeiksi. Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää parmesanraaste, chilikastike, mustapippuri ja suola. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen sen aikaa, kun pasta kiehuu. Käännä kastikkeen levy pois päältä ja lisää mascarpone joukkoon sulamaan. Sekoittele välillä. Lisää kastikeen joukkoon rapeaksi paistettu ilmakuivattu kinkku, parsat sekä jättiravut . Kääntele lopuksi sekaan valutettu pasta. Tarjoa vastaraastetun parmesaanin kera. 

 

 

FB_IMG_1550425869851.jpg

Viinilasillinen: Pasqua Prosecco