FB_IMG_1548005433551.jpg

OMENAISET KEVÄTKANANPOJAT

 

4 kevätkananpoikaa

rosmariini-valkosipuli hiutalesuolaa

mustapippuria myllystä 

 

 

 

 

lisäksi:

1 keltainen habanero silputtuna

2 sipulia lohkoina

6 valkosipulinkynttä 

1 kanafondikuutio

2 hapanta omenaa lohkoina (esim. Granny Smith)

3 rkl juoksevaa hunajaa

2 tl suolaa

1  1/2 tl mustapippurirouhetta

1  1/2 tl roseepippurirouhetta

2 tl paprikajauhetta

1/2 dl Calvados

2 tlk (á 0,33 l) kuivaa omenasiideriä

1 ruukku tuoretta timjamia

 

 

 

 

Mausta kananpojat kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla ja laita kananpojat uunivuokaan.

Lisää vuokaan loput ainekset ja asettele päälle timjaminoksat.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 45-60 minuuttia.

Tarjoa esim. uunijuuresten kera.

 

 

 

 

 

UUNIJUUREKSET

 

4 perunaa

4 isoa porkkanaa 

1 iso bataatti

2 palsternakkaa

1 keskikokoinen lanttu

2 hapanta omenaa lohkoina (Granny Smith)

oliiviöljyä

juoksevaa hunajaa

rosmariini-valkosipuli hiutalesuolaa

mustapippuria myllystä

5 pientä sipulia, leikkaa 4 osaan lohkoiksi

timjamin oksia

 

 

 

 

Kuori ja kuutioi juurekset. Sekoita kaikki ainekset uunipellillä, punasipuleita lukuunottamatta ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 60 minuuttia. Lisää sipulit kypsentämisen puolivälissä.

 

 

FB_IMG_1548005437143.jpg

 

FB_IMG_1548005429195.jpg

Viinilasillinen: Wolfberger Riesling