OMENAISET KEVÄTKANANPOJAT
4 kevätkananpoikaa
rosmariini-valkosipuli hiutalesuolaa
mustapippuria myllystä
lisäksi:
1 keltainen habanero silputtuna
2 sipulia lohkoina
6 valkosipulinkynttä
1 kanafondikuutio
2 hapanta omenaa lohkoina (esim. Granny Smith)
3 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl suolaa
1 1/2 tl mustapippurirouhetta
1 1/2 tl roseepippurirouhetta
2 tl paprikajauhetta
1/2 dl Calvados
2 tlk (á 0,33 l) kuivaa omenasiideriä
1 ruukku tuoretta timjamia
Mausta kananpojat kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla ja laita kananpojat uunivuokaan.
Lisää vuokaan loput ainekset ja asettele päälle timjaminoksat.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 45-60 minuuttia.
Tarjoa esim. uunijuuresten kera.
UUNIJUUREKSET
4 perunaa
4 isoa porkkanaa
1 iso bataatti
2 palsternakkaa
1 keskikokoinen lanttu
2 hapanta omenaa lohkoina (Granny Smith)
oliiviöljyä
juoksevaa hunajaa
rosmariini-valkosipuli hiutalesuolaa
mustapippuria myllystä
5 pientä sipulia, leikkaa 4 osaan lohkoiksi
timjamin oksia
Kuori ja kuutioi juurekset. Sekoita kaikki ainekset uunipellillä, punasipuleita lukuunottamatta ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 60 minuuttia. Lisää sipulit kypsentämisen puolivälissä.
Viinilasillinen: Wolfberger Riesling
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.