FB_IMG_1550106961115.jpg

KINKKUPIIRAKKA

 

pohja:

100 g huoneenlämpöistä voita

1 dl perunasosejauhetta

1 dl ruisjauhoja

1 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1 dl kylmää vettä

 

 

 

täyte:

2 valkosipulinkynttä silputtuna

1 sipuli silputtuna

loraus oliiviöljyä

1 pkt (300 g) ohuen ohutta palvikinkkuleikkelettä silputtuna

1 makea punainen suippupaprika silputtuna

1 prk Creme Bonjour Cuisine paprika-chili

1 prk (200 g) paprika-chili-tuorejuustoa

2 kananmunaa

1 tl mustapippurirouhetta

1/2 tl chilijauhetta

 

 

 

pinnalle:

150 g Mustaleima Emmental-raastetta

 

 

 

 

Nypi pohjan voi ja kuivat ainekset murumaiseksi. Lisää vesi ja painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Pistele haarukalla ja esipaista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. 


Kuulluta sipulisilput öljyssä. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä seos esipaistetun pohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa puolisen tuntia.