FB_IMG_1550686772025.jpg

KANAA JA PARSAA KIINALAISITTAIN

 

800 g maustamattomia broilerifileitä

 

 

 

marinadi:

2 rkl maizenaa

1/2 tl ruokasoodaa

6 rkl soijaa

2 rkl riisiviinietikkaa

 

 

 

kastike:

seesamiöljyä paistamiseen 

2 makeaa sipulia paloiteltuna

500 g vihreää parsaa

6 valkosipulinkynttä hienonnettuna  

1 habanero silputtuna (poista siemenet) 

1/2 prk inkivääritahnaa

1/2 nippua kevätsipulia silputtuna 

1 prk (260g) HoiSin-kastiketta

2 rkl soijaa

2 rkl riisiviinietikkaa

2 dl vettä 

1 kanafondikuutio

1 tl mustapippurirouhetta

1/2 dl fariinisokeria

2 rkl maizenaa + tilkka vettä suurustukseen

 

 

 

 

Huuhtele parsat ja taivuta varsia yksi kerrallaan pitäen kiinni molemmista päistä - parsa katkeaa itsestään siitä kohdasta, mihin kuiva osa päättyy. Kuori parsat nupun alapuolelta. Pilko parsat parin-kolmen sentin mittaisiksi paloiksi.

 

Leikkaa fileet sopivan kokoisiksi suupaloiksi.

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kääntele broilerpalat sekaan. Anna marinoitua huoneenlämmössä puolisen tuntia.

 

Paista kanapalat kolmessa erässä seesamiöljyssä ja siirrä lautaselle odottamaan.

 

Lisää sitten wok-pannulle reilunkokoisiksi paloiksi leikatut makeat sipulit ja kuullota hetki ja siirrä lautaselle odottamaan.

Kuullota hetki seesamiöljyssä parsaa, valkosipuli- ja Habanerosilppua sekä inkivääritahnaa.

Lisää sekaan paistetut kanapalat sekä makeat sipulit.

Lisää loput ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä vartin verran.

Tarjoile esim. keitetyn basmatiriisin kera.

 

 

FB_IMG_1550686768620.jpg

Viinilasillinen: Moselland Riesling Trocken