20190108_163048.jpg

VUOLU HÄRKÄ-PIIRAS

 

pohja:

100 g voita

1 dl vehnäjauhoja

1 dl spelttijauhoja

1 dl perunasosejauhetta

1/2 tl leivinjauhetta

1 dl kylmää vettä

 

 

 

täyte:

1 punasipuli

3 valkosipulin kynttä

1 pieni Habanero silputtuna 

nokare voita

1 prk (250 g) Koskenlaskija Cheddar Ruoka

1 pkt (150g) Vuolu Härkää

1 pss (150 g) Aura-murua

1 tl mustapippurirouhetta

 

 

 

pinnalle:

1 pss (175 g) cheddar-raastetta

 

 

 

 

Nypi pohjan ainekset, vettä lukuun ottamatta, murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja pistele haarukalla. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

 

Silppua täytteen sipulit ja habanero ja kuullota ne voissa. Lisää pannulle Koskenlaskija Cheddar ja sekoita. Suikaloi Vuolu Härkä veitsellä hieman pienemmiksi paloiksi ja sekoita se Koskenlaskijaseokseen. Lisää joukkoon myös Aura-muru sekä mustapippurirouhe. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle vuokaan. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraaste. Paista vielä noin 30 minuuttia kunnes pinta on kullanruskea.