FB_IMG_1547828342639.jpg

TÄYTEKAKKU

 

pohja:

8 kananmunaa 

3 dl sokeria 

3 dl vehnäjauhoja 

1 dl perunajauhoja 

2 tl leivinjauhetta 

 

 

 

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin.  Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (halk. 24 cm) ja paista 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä 5-10 minuuttia vuoassaan ennen kumoamista.Pohja kannattaa paistaa täyttöä edeltävänä päivänä, niin se ei murene niin helposti leikattaessa.

 

 

 

 

kostutus:

8 dl maitoa

2 rkl vaniljasokeria 

 

 

 

 

PASSIONMOUSSE (täytekakun ylempi täytekerros):

 

5 liivatelehteä 

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

1 prk (250 g) mascarponea

2 1/2 dl passionpyreetä 

1 1/4 dl sokeria  

1 rkl vaniljasokeria 

1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä

 

 

 

 

VADELMAMOUSSE (täytekakun alempi täytekerros):

 

5 liivatelehteä 

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

1 prk (250 g) maitorahkaa 

2 1/2 dl vadelmasosetta

1 rkl vaniljasokeria 

noin 3/4 dl sokeria  

1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä

 

 

 

 

koristeluun:

9 dl kuohukermaa vaahdotettuna + tomusokeria maun mukaan

1 valkoinen ruusu

 

 

 

 

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. 

 

 

Tee passiontäyte:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita mascarpone, passionpyree sekä sokeri ja vaniljasokeri kermavaahdon joukkoon. 

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.

 

Kaada passiontäyte vuokaan kakkupohjan päälle.

Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. 

 

 

Tee vadelmatäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. 

Sekoita rahka ja vadelmasose kermavaahdon joukkoon ja lisää sokeria maun mukaan.

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.

 
 
Kaada vadelmatäyte vuokaan kakkupohjan päälle.
 

Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna täytteiden hyytyä yön yli jääkaapissa.

 

 

Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle.

 

 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta maun mukaan tomusokerilla.

Kumoa kakku tarjoiluvadille. Levitä pääliosaan ohut kerros kermavaahtoa, reunoille ei tarvitse. 

Pursota reunoille kermavaahtoa ja koristele kakku tuoreilla kukilla.

 

 

Lisäksi tarjolla oli mm.:

 

FB_IMG_1547828347031.jpg

After Eight-kakku

 

 

 

FB_IMG_1547828336692.jpg

Lihavoileipäkakku

 

 

 

FB_IMG_1547828340077.jpg

Kylmäsavulohivoileipäkakku

 

 

 

FB_IMG_1547828402522.jpg

Suklaamokkakakku

 

 

Graavisiikaa ja Saaristolaisleipää

 

FB_IMG_1547828393604.jpg