FB_IMG_1547828366126.jpg

KANELIÄSSÄT

noin 40 kpl

 

200 g huoneenlämpöistä voita

2 dl sokeria

2 kananmunaa

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl kanelia

 

 

 

pinnalle:

1/2 dl Siro-erikoishienoa sokeria

1 rkl kanelia

 

 

 

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja anna taikinan jämettyä viileässä. 

 

Leivo taikinasta noin sentin paksuisia tankoja. Käytä tarvittaessa apuna mahdollisimman vähän jauhoja, sillä sillä jos tangot ovat pinnaltaan liian jauhoisia, sokeri-kaneliseos ei tartu kiinni. Leikkaa tangot noin 8-9 cm pituisiksi pötköiksi. Kierittele pötköt sokeri-kaneliseoksessa ja muotoile pötköt ässiksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. 

 

Paista ässät 200 asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia.