FB_IMG_1545157240506.jpg

VUOLU HÄRKÄ-PIIRAS

 

pohja:

100 g voita

1 dl vehnäjauhoja

1 dl spelttijauhoja

1 dl perunasosejauhetta

1/2 tl leivinjauhetta

1 dl kylmää vettä

 

 

 

täyte:

1 punasipuli

2 valkosipulin kynttä

1 rkl Poppamiehen Mex Mex Nacho Habaneroviipaleita silputtuna 

nokare voita

1 pkt (150g) Vuolu Härkää

200 g pekoni-sipulituorejuustoa

150 g creme fraiche

2 kananmunaa

1 tl mustapippurirouhetta

 

 

 

pinnalle:

1 pss (150 g) cheddar-raastetta

 

 

 

koristeluun:

tuoretta timjamia

 

 

 

Nypi pohjan ainekset, vettä lukuun ottamatta, murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja pistele haarukalla. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

 

Silppua täytteen sipulit ja habanero ja kuullota ne voissa. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle. Ripottele päälle Vuolu Härkä.

Sekoita tuorejuuston joukkoon creme fraiche, kananmunat ja mustapippuri ja kaada täyte vuokaan. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraaste. Paista vielä noin 30 minuuttia kunnes pinta on kullanruskea.