VUOLU HÄRKÄ-PIIRAS
pohja:
100 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
1 dl perunasosejauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl kylmää vettä
täyte:
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl Poppamiehen Mex Mex Nacho Habaneroviipaleita silputtuna
nokare voita
1 pkt (150g) Vuolu Härkää
200 g pekoni-sipulituorejuustoa
150 g creme fraiche
2 kananmunaa
1 tl mustapippurirouhetta
pinnalle:
1 pss (150 g) cheddar-raastetta
koristeluun:
tuoretta timjamia
Nypi pohjan ainekset, vettä lukuun ottamatta, murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja pistele haarukalla. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Silppua täytteen sipulit ja habanero ja kuullota ne voissa. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle. Ripottele päälle Vuolu Härkä.
Sekoita tuorejuuston joukkoon creme fraiche, kananmunat ja mustapippuri ja kaada täyte vuokaan. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraaste. Paista vielä noin 30 minuuttia kunnes pinta on kullanruskea.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.