VUOLUHÄRKÄPIIRAKKA
uunipellillinen
pohja:
noin 5 dl sämpyläjauhoja
1 dl vehnäleseitä
1 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
2 dl lämmintä vettä
1 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
Mittaa leseet ja 3 dl jauhoja kulhoon ja sekoita joukkoon kuivahiiva ja suola. Sekoita reilusti kädenlämpöinen vesi, öljy ja kananmuna joukkoon. Lisää loput jauhot desi kerrallaan. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi. Anna kohota lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Taputtele kohonnut taikina leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota liinan alla vielä 10-15 minuuttia. Esipaista pohjaa 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
täyte:
200 g pekoni-sipuli tuorejuustoa
2 pkt (á 150 g) Vuolu Härkää
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 pieni habanero hienonnettuna
noin 2 dl Amerikkalaisia kurkkukuutioita
1 pala (170 g) Aura-juustoa
1 iso punasipuli renkaina
150 g cheddarraastetta
Sekoita tuorejuuston joukkoon valkosipuli- ja habanerosilput. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
Ripottele tuorejuuston päälle Vuolu Härkä, murenna päälle Aura-juusto sekä kurkkukuutiot ja asettele päälle punasipulirenkaat. Ripottele päälle cheddarraaste. Kypsennä piirakkaa 225 asteisessa uunissa vielä noin 20 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.