FB_IMG_1543813799346.jpg

VUOLUHÄRKÄPIIRAKKA

uunipellillinen

 

 

pohja:

noin 5 dl sämpyläjauhoja

1 dl vehnäleseitä

1 tl suolaa

1 pss kuivahiivaa

2 dl lämmintä vettä

1 dl rypsiöljyä

1 kananmuna

 

 

 

 

Mittaa leseet ja 3 dl jauhoja kulhoon ja sekoita joukkoon kuivahiiva ja suola. Sekoita reilusti kädenlämpöinen vesi, öljy ja kananmuna joukkoon. Lisää loput jauhot desi kerrallaan. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi. Anna kohota lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Taputtele kohonnut taikina leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota liinan alla vielä 10-15 minuuttia. Esipaista pohjaa 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

 

 

 

 

täyte:

200 g pekoni-sipuli tuorejuustoa

2 pkt (á 150 g) Vuolu Härkää

4 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 pieni habanero hienonnettuna 

noin 2 dl Amerikkalaisia kurkkukuutioita

1 pala (170 g) Aura-juustoa

1 iso punasipuli renkaina

150 g cheddarraastetta

 

 

 

 

Sekoita tuorejuuston joukkoon valkosipuli- ja habanerosilput. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Ripottele tuorejuuston päälle Vuolu Härkä, murenna päälle Aura-juusto sekä kurkkukuutiot ja asettele päälle punasipulirenkaat. Ripottele päälle cheddarraaste. Kypsennä piirakkaa 225 asteisessa uunissa vielä noin 20 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.

 

FB_IMG_1543813805873.jpg