FB_IMG_1532948885921.jpg

MARENGIT

 

4 kananmunan valkuaista

2 dl Siro erikoishienoa sokeria

1 1/2 tl vaniljasokeria

1 1/2 tl maissijauhoja 

1 tl valkoista balsamicoa

 

 

 

 

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset huolellisesti ja laita valkuaiset puhtaaseen, kuivaan kulhoon. Laita vatkain täydelle teholle ja lisää sokeri joukkoon ruokalusikallinen kerrallaan. Lisää myös vaniljasokeri. Vatkaa kunnes seos on kiiltävää ja niin jämäkkää että se pysyy kulhossa kun käännät kulhon ympäri. 

Lisää joukkoon vielä siivilöity maissijauho sekä balsamico ja vatkaa huolellisesti sekaisin. Pursota pellille linnunpesän muotoisia marenkeja.

Paista 125 asteisessa uunissa (tai kiertoilmassa 100 asteessa) 2 tuntia. Anna marenkien jäähtyä ja irrota vasta sitten leivinpaperista.

 

 

 

TÄYTE:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

250g mascarponea

noin 1 dl Lime Curdia

 

 

 

KORISTELUUN:

tuoreita mansikoita 

minttua

 

 

 

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja pursota täyte marenkeihin. Viimeistele mansikoilla ja mintunlehdillä.