FB_IMG_1544174571095.jpg

JUUSTOFONDUE

 

1 valkosipulinkynsi

2 dl kuivaa valkoviiniä

200 g Valio Kappeli-juustoa

200 g Valio Alppi Kreivi-juustoa

200 g Valio Luostari-juustoa

1 rkl maissijauhoa (Maizena)

2 rkl Calvados

ripaus muskottipähkinää

mustapippuria myllystä

 

 

tarjoiluun:

pataleipää

 

 

Kuori ja puolita valkosipulinkynsi ja hiero sillä fonduepadan pohja ja reunat. Jätä valkosipulinpalat pataan. Lisää viini ja kuumenna kiehumispisteeseen. Raasta juustot ja lisää juustoraaste muutamassa erässä koko ajan sekoitellen. Lisää juustoraastetta vasta, kun edellinen erä on sulanut. Sekoita maissijauho calvadoksen joukkoon ja suurusta fondue. Mausta muskottipähkinällä ja mustapippurilla. Tarjoile hyvän leivän sekä kuivan valkoviinin kera. Meidän valkoviinimme oli yksi suosikkivalkoviineistämme, Wolfberger Riesling, joka sopi todella hyvin fonduen kanssa.