IRISH COFFEE-PANNACOTTA
4 annosta
1 1/2 liivatelehteä (liivatelehden saa puolitettua saksilla)
1 dl täysmaitoa
2 dl kuohukermaa
1/2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl espresso-pikakahvijauhetta
3/4 dl vahvaa kahvia
3 rkl irlantilaista viskiä
koristeluun:
kermavaahtoa, sekaan maun mukaan tomusokeria
siivilöityä kaakaojauhetta
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
Mittaa maito, kerma, sokeri sekä vaniljasokeri kattilaan. Kuumenna seos kiehumispisteeseen.
Purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne kuumaan kermaseokseen. Lisää joukkoon myös kahvi ja espressojauhe.
Anna seoksen jäähtyä hetki ja sekoita joukkoon viski. Jaa seos neljään lasiin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti tai yön yli.
Pursota hyytyneen pannacottan päälle kermavaahtoa ja siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.