TIMJAMI-VALKOSIPULIVOI
200 g pehmeää voita
6 valkosipulinkynttä puristettuna
timjaminlehtiä, niin paljon kuin jaksat nyppiä
Sekoita ainekset keskenään ja kääri leivinpaperin avulla pötköksi. Laita jääkaappiin kovettumaan. Maustevoi säilyy noin viikon ajan jääkaapissa. Jos säilytät pitempään, pakasta voi viipaleina.
PERUNATIMBAALIT
12 kpl
1 kg Rosamundaa
50 g voita sulatettuna
tuoretta timjamia (noin 1 1/2 rkl nypittyjä lehtiä)
3 valkosipulinkynttä puristettuna
1/2 dl parmesan-raastetta
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
Kuori perunat ja viipaloi ne leikkurilla hyvin ohuiksi ja laita viipaleet kulhoon. Lisää joukkoon loput ainekset ja kääntele huolellisesti sekaisin. Voitele muffinssipelti voilla ja jaa perunaviipaleet muffinssivuoan koloihin. Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 55-60 minuuttia, kunnes perunat ovat kullanruskeita. Nosta muffinssipelti pois uunista ja anna vetäytyä 5-10 minuuttia.
MARSALAKASTIKE
nokare voita
1 punasipuli silputtuna
2 porkkanaa kuutioituna
1 palsternakka kuutioituna
1 plo 3 3/4 dl) marsala-viiniä
2 dl vettä
1 Rich Beef-fondikuutio
2 laakerin lehteä
1 tl mustapippurirouhetta
muutama oksa tuoretta timjamia
Silppua punasipuli ja kuullota sitä hetki voissa, jotta se pehmenee. Kuori ja kuutioi porkkanat ja palsternakka ja lisää kattilaan.
Lisää marsala.
Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia.
Siivilöi puhtaaseen kattilaan ja suurusta tarvittaessa, itse en suurustanut.
Suurustaminen: Sekoita 1 rkl maissijauhoja ja 1/2 dl kylmää vettä. Lisää suurus ohuena nauhana siivilöidyn kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja lisää halutessasi vielä nokare voita kiiltoa antamaan.
VASIKAN ULKOFILEEPIHVIT
1-2 vasikan ulkofileepihviä/hlö
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
timjami-valkosipulivoita
Kuumenna pannu ja laita siihen reilun kokoinen nokare timjami-valkosipulivoita. Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla. Paista pihvit nopeasti, noin 2 minuuttia/puoli.
Nosta paistettu pihvi risoton päälle lautaselle ja laita pihvin päälle vielä nokare timjami-valkosipulivoita sulamaan.
Viinilasillinen: La Mascota Dark Bat Syrah, oli todella hyvä viini, sopi erinomaisesti tämän ruoan kanssa ja oli hyvää myös ilman ruokaakin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.