HEDELMÄINEN JUUSTOSALAATTI
GLÖGISIIRAPPI
3 dl kuivaa valkoviiniä
2 1/2 dl fariinisokeria
1 kuivattu inkivääri
1 kanelitanko
5 kokonaista vihreää kardemummaa
1 pss (25 g) glögimaustetta (Meira)
10 kokonaista neilikkaa
Mittaa siirapin ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee siirapiksi. Anna jäähtyä puolisen tuntia ja siivilöi. Jaa siirappi pieniin lasipulloihin. Säilytä jääkaapissa.
GLÖGISIIRAPPIKASTIKE SALAATILLE
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoista balsamicoa
4 rkl glögisiirappia
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
SALAATTI
vuonankaalia
rucolaa
friseesalaattia
1/2 palaa Kolatun Valma-valkohomejuustoa murennettuna
1 päärynä kuutioituna
2 dl tummia viinirypäleitä halkaistuna
1 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
Asettele friseesalaatti, rucola ja vuonankaali lautaselle ja valuta päälle puolet kastikkeesta. Kokoa loput ainekset salaattipedin päälle ja valuta päälle loput kastikkeesta. Tarjoile heti.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.