FB_IMG_1546113281061.jpg

HEDELMÄINEN JUUSTOSALAATTI

 

 

GLÖGISIIRAPPI

 

3 dl kuivaa valkoviiniä 

2 1/2 dl fariinisokeria 

1 kuivattu inkivääri

1 kanelitanko

5 kokonaista vihreää kardemummaa 

1 pss (25 g) glögimaustetta (Meira)

10 kokonaista neilikkaa

 

 

 

Mittaa siirapin ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee siirapiksi. Anna jäähtyä puolisen tuntia ja siivilöi. Jaa siirappi pieniin lasipulloihin. Säilytä jääkaapissa.

 

 

 

 

GLÖGISIIRAPPIKASTIKE SALAATILLE

 

1 rkl oliiviöljyä

2 rkl valkoista balsamicoa

4 rkl glögisiirappia

1/2 tl suolaa

mustapippuria myllystä

 

 

 

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

 

 

 

 

SALAATTI

 

vuonankaalia

rucolaa

friseesalaattia

1/2 palaa Kolatun Valma-valkohomejuustoa murennettuna

1 päärynä kuutioituna

2 dl tummia viinirypäleitä halkaistuna

1 dl saksanpähkinöitä rouhittuna 

 

 

 

Asettele friseesalaatti, rucola ja vuonankaali lautaselle ja valuta päälle puolet kastikkeesta. Kokoa loput ainekset salaattipedin päälle ja valuta päälle loput kastikkeesta. Tarjoile heti.