VIIKUNAPOSSU
1 porsaan sisäfilee (noin 500 g)
8-10 kpl kuivattuja pehmeitä viikunoita
noin 100 g vuohenjuustoa
maustekastike:
1 dl Tähtitorttu Viikunamarmeladia
1/4 dl rypsiöljyä
1/2 dl Juhla Glögiä
3/4 tl suolaa
1 tl mustapippuria
tuoretta timjamia
Ota filee hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
Leikkaa vuohenjuusto vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi.
Poista viikunoista kovat kannat.
Leikkaa fileeseen pitkittäin syvä viilto ja asettele vuohenjuustoviipaleet vierekkain fileen sisään. Asettele päälle viikunat. Kiinnitä cocktailtikuilla.
Sekoita viikunamarmeladin joukkoon öljy, glögi, suola ja mustapippuri. Sivele seos fileen pintaan. Asettele päälle timjaminoksat.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30-45 minuuttia.
UUNIJUUREKSET
4 perunaa
4 isoa porkkanaa
2 palsternakkaa
1 keskikokoinen lanttu
4 punajuurta
oliiviöljyä
juoksevaa hunajaa
gourmetsuolaa
mustapippuria myllystä
5 pientä punasipulia, leikkaa 4 osaan lohkoiksi
Kuori ja kuutioi juurekset. Sekoita kaikki ainekset uunipellillä, punasipuleita lukuunottamatta ja kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Lisää sipulit kypsentämisen puolivälissä.
PORTVIINIKASTIKE
nokare voita
1 iso punasipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä viipaloituna
1 porkkana
1 palsternakka
2 dl portviiniä
2 dl Demi Glace-kastikepohjaa
2 tummaa fondikuutiota
3 laakerin lehteä
3 rkl Cane Syrup-tuokosokerisiirappia
2 rkl vadelmabalsamicoa
1/2-1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
muutama oksa tuoretta timjamia
muutama oksa tuoretta rosmariinia
Silppua punasipuli ja kuullota sitä hetki voissa, jotta se pehmenee. Kuori ja viipaloi kasvikset ja lisää kattilaan.
Lisää viinit. Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia.
Siivilöi puhtaaseen kattilaan ja suurusta.
Suurustaminen: Sekoita 1 rkl maissijauhoja ja 1/2 dl kylmää vettä. Lisää suurus ohuena nauhana siivilöidyn kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja lisää halutessasi vielä nokare voita kiiltoa antamaan.
Viinilasillinen: Zensa Rosso Organico
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.