FB_IMG_1540884174993.jpg

VIIKUNAPOSSU

 

1 porsaan sisäfilee (noin 500 g)

8-10 kpl kuivattuja pehmeitä viikunoita

noin 100 g vuohenjuustoa

 

 

maustekastike:

1 dl Tähtitorttu Viikunamarmeladia

1/4 dl rypsiöljyä

1/2 dl Juhla Glögiä

3/4 tl suolaa 

1 tl mustapippuria

tuoretta timjamia

 

 

 

Ota filee hyvissä ajoin huoneenlämpöön.

Leikkaa vuohenjuusto vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Poista viikunoista kovat kannat.

Leikkaa fileeseen pitkittäin syvä viilto ja asettele vuohenjuustoviipaleet vierekkain fileen sisään. Asettele päälle viikunat. Kiinnitä cocktailtikuilla.

Sekoita viikunamarmeladin joukkoon öljy, glögi, suola ja mustapippuri. Sivele seos fileen pintaan. Asettele päälle timjaminoksat.

FB_IMG_1540884183875.jpg

 

FB_IMG_1540884181071.jpg

 

 

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30-45 minuuttia.

 

 

 

FB_IMG_1540884178413.jpg

UUNIJUUREKSET

 

4 perunaa

4 isoa porkkanaa 

2 palsternakkaa

1 keskikokoinen lanttu

4 punajuurta

oliiviöljyä

juoksevaa hunajaa

gourmetsuolaa

mustapippuria myllystä

5 pientä punasipulia, leikkaa 4 osaan lohkoiksi

 

 

 

 

Kuori ja kuutioi juurekset. Sekoita kaikki ainekset uunipellillä, punasipuleita lukuunottamatta ja kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Lisää sipulit kypsentämisen puolivälissä.

 

 

 

 

PORTVIINIKASTIKE

 

nokare voita

1 iso punasipuli silputtuna

3 valkosipulinkynttä viipaloituna

1 porkkana

1 palsternakka

2 dl portviiniä

2 dl täyteläistä punaviiniä

2 dl Demi Glace-kastikepohjaa

2 tummaa fondikuutiota

3 laakerin lehteä

3 rkl Cane Syrup-tuokosokerisiirappia

2 rkl vadelmabalsamicoa 

1/2-1 tl suolaa

1 tl mustapippurirouhetta

muutama oksa tuoretta timjamia

muutama oksa tuoretta rosmariinia

 

 

 

Silppua punasipuli ja kuullota sitä hetki voissa, jotta se pehmenee. Kuori ja viipaloi kasvikset ja lisää kattilaan.

Lisää viinit. Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia. 

Siivilöi puhtaaseen kattilaan ja suurusta.

 

Suurustaminen: Sekoita 1 rkl maissijauhoja ja 1/2 dl kylmää vettä. Lisää suurus ohuena nauhana siivilöidyn kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja lisää halutessasi vielä nokare voita kiiltoa antamaan.

 

 

FB_IMG_1540884172309.jpg

 

Viinilasillinen: Zensa Rosso Organico