FB_IMG_1540829139781.jpg

LINDSTÖMIN PIHVIT

 

2 keitettyä punajuurta raastettuna

2 raakaa kiinteää perunaa raastettuna

1 sipuli silputtuna + tilkka öljyä kuullottamiseen

2 rkl kurkkusalaattia

3 tl suolaa

2 tl mustapippurirouhetta

2 kananmunaa

600 g naudan paistijauhelihaa

1 tl kuivattua timjamia

1 rkl kapriksia silputtuna

 

 

 

 

Sekoita ainekset keskenään. Annostele kahden lusikan avulla pieniä pihvejä kuumalle pannulle, jossa on reilusti voita. Paista molemmin puolin.

 

 

 

 

KARAMELLISOIDUT SIPULIRENKAAT

 

reilun kokoinen nokare voita
3 sipulia renkaina
2-3 tl sokeria
suolaa
loraus vettä

 

 

 

Paista sipulirenkaita hetki pannussa sokerin kanssa, lisää hiukan vettä ja anna hautua kannen alla muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla.

 

 

 

 

SHERRY-PUNAVIINIKASTIKE

 

nokare voita

1 iso punasipuli silputtuna

3 valkosipulinkynttä viipaloituna

1 porkkana

1 palsternakka

2 dl täyteläistä punaviiniä

2 dl puolikuivaa sherryä

2 dl Demi Glace-kastikepohjaa

2 tummaa fondikuutiota

3 laakerin lehteä

3 rkl muscovadosiirappia

2 rkl viikunabalsamicoa 

1/2-1 tl suolaa

1 tl mustapippurirouhetta

muutama oksa tuoretta timjamia

muutama oksa tuoretta rosmariinia

 

 

 

Silppua punasipuli ja kuullota sitä hetki voissa, jotta se pehmenee. Kuori ja viipaloi kasvikset ja lisää kattilaan.

Lisää punaviini ja sherry.

Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia. 

Siivilöi puhtaaseen kattilaan ja suurusta tarvittaessa, itse en suurustanut.

Suurustaminen: Sekoita 1 rkl maissijauhoja ja 1/2 dl kylmää vettä. Lisää suurus ohuena nauhana siivilöidyn kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja lisää halutessasi vielä nokare voita kiiltoa antamaan.

 

 

 

 

VALKOSIPULI-KERMAPERUNAT

 

1 kg jauhoisia perunoita (Rosamunda)

6 valkosipulin kynttä hienonnettuna (maun mukaan)

suolaa ja valkopippuria myllystä

4 dl kuohukermaa

 

 

 

pinnalle:

100-150 g juustoraastetta 

 

 

 

Kuori ja viipaloi perunat. Laita perunaviipaleet voideltuun vuokaan kerroksittain hienonnetun valkosipulin, suolan ja valkopippurin kanssa. Kaada päälle kerma. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. Voit välillä vähän sekoitella perunoita. Ripottele pinnalle juustoraaste kypsennyksen loppupuolella.

 

FB_IMG_1540829136935.jpg

Viinilasillinen: Quinta das Setencostas