FB_IMG_1538842441384.jpg

LIHAVOILEIPÄKAKKU

halk. 20 cm

 

leipä:

30 g hiivaa

3 dl kädenlämpöistä vettä

1/2 tl suolaa

1 rkl sokeria

1/2 dl rypsiöljyä

noin 5-6 dl sämpyläjauhoja

 

 

 

kostutus:

2 lihaliemikuutiota

8 dl:n vettä (käytä sen verran kuin katsot parhaaksi, itselläni jäi lientä hiukan yli)

 

 

 

täyte: 

300 g kultapaahdettu murea härkä-leikkelettä

1 tuubi (275 g) voileipäpikkelssiä

1 makea punainen suippopaprika

1 pieni punasipuli silputtuna

1 dl Amerikkalaisia kurkkuviipaleita

1 tl mustapippurirouhetta

 

 

 

kuorrutus:

400 g ruohosipuli-tuorejuustoa

 

 

 

reunoille:

paahdettua sipulirouhetta

 

 

 

koristeluun:

ohut pippurinen naudanpaistileikkelettä

viikunoita

herneenversoa

ananaskirsikoita

 

 

 

Vaivaa taikina monitoimikoneella ja anna kohota liinan alla noin 45-60 minuuttia. Kumoa taikina ja vaivaa se kimmoisaksi, kaada voideltuun kakkuvuokaan (halkaisija 20 cm) nousemaan. Peitä liinalla ja anna kohota noin 45-60 minuuttia. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinalla peitettynä.

 

Surauta täytteen ainekset esim. yleiskoneessa tasaiseksi massaksi.

 

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun.

Kiehauta vesi ja liuota siihen liemikuutiot. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta. 

Levitä päälle naudanlihatäyte, nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta. Levitä päälle palvikinkkutäyte. 

Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta se sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua yön yli jääkaapissa.

 

 

Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle. 

Notkista tuorejuusto kulhossa, levitä se kakun pintaan ja koristele kakku.

 

FB_IMG_1538842461249.jpg

 

Taustalla kylmäsavulohimoussella täytettyjä chili-ruissipsejä.