FB_IMG_1539686126203.jpg

PERSIMON-BROILERPATA

 

800 g broilerin ohutleikkeitä

voita

1 iso sipuli silputtuna

5 valkosipulinkynttä silputtuna

1 Habanero silputtuna (poista siemenet)

2 porkkanaa

2 punaista makeaa suippopaprikaa

3-4 persimonia

3 dl pitkäjyväistä riisiä

oliiviöljyä

1 dl kuivaa valkoviiniä

2-3 dl vettä

1 prk tomaattipyreetä

1 prk tomaattimurskaa (Mutti)

2 rkl soijaa

2 kanafondikuutiota

1/2 ruukkua tuoretta timjamia

1 tl suolaa

2 tl mustapippurirouhetta

 

 

 

Silppua sipulit ja Habanero. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Halkaise suippopaprikat, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi. Leikkaa persimonit sopivan kokoisiksi suupaloiksi.

Leikkaa broilerleikkeet reilunkokoisiksi suupaloiksi.

Ruskista broilerpalat voissa ja siirrä lautaselle odottamaan.

Kuullota sipuli- ja Habanerosilppuja voissa, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää pannulle porkkanaviipaleet ja jatka kuullottamista. Lisää myös paprikakuutiot ja kuullota vielä hetki.

Lisää pannulle myös riisi ja loraus oliiviöljyä. Paista vielä parisen minuuttia, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. 

Lisää pannulle valkoviini ja hämmennä, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää vesi, tomaattipyree ja -murska, soija, fondikuutiot, timjaminoksat, suola sekä mustapippurirouhe. Hauduta keskilämmöllä kannen alla välillä sekoitellen noin vartin verran. Lisää persimonit ja hauduta vielä hetki. 

 

FB_IMG_1539686120460.jpg

Viinilasillinen: Cono Sur Bicicleta Riesling