FB_IMG_1540829133747.jpg

PAHOLAISEN HILLO 


800 g tuoreita tomaatteja

400 g punaisia paprikoita

1 iso Habanero

8 valkosipulin kynttä

1 tl suolaa

1 tl mustapippurirouhetta

2 tl oreganoa

1/2 dl punaviinietikkaa

1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

 

 

 


Aloita kalttaamalla tomaatit: Leikkaa tomaatteihin ristiviillot ja upota ne 30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Nosta tomaatit reikäkauhalla pois kiehuvasta vedestä ja jäähdytä ne kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat. Laita tomaattilohkot kattilaan. 

Halutessasi voit käyttää myös säilöttyjä tomaatteja tuoreiden sijasta. Käytä säilötyt tomaatit liemineen ja paloittele ne.

Halkaise pestyt paprikat ja chili, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Hienonna kuoritut valkosipulin kynnet veitsellä. Lisää paprika- chili- ja valkosipulisilput sekä mausteet kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia. 

Lisää punaviinietikka sekä  hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä vielä 5 minuuttia silloin tällöin sekoitellen.

Siirrä kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä puolisen tuntia. 

Soseuta hillo sauvasekoittimella ja kaada puhtaisiin lasipurkkeihin. Sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.

Säilytä hillo jääkaapissa. 

 

 

 

 

VALKOSIPULIN PAAHTAMINEN

 

Leikkaa valkosipuleista "hattu" pois, kääri se folioon ja paahda 200 asteisessa uunissa (tai grillaa) puolisen tuntia. Kynnet kannattaa irrotella kuoristaan lämpiminä. 

 

 

 

MAJONEESI

 

1 kananmuna

1 tl jallusinappia

1/2 tl suolaa

mustapippuria myllystä

1 tl sitruunamehua

1 rkl valkoista balsamicoa

2 dl rypsiöljyä

 

 

 


lisäksi:

1 ison paahdetun valkosipulin kynnet

 

 

 

Laita kaikki ainekset sauvasekoittimen sekoituskulhoon. Vie sauvasekoitin kulhon pohjaan ja käynnistä sitä pohjassa pitäen. Näet, kuinka ainekset alkavat muodostua majoneesiksi muutamassa sekunnissa. Tämän jälkeen nosta vielä sauvasekoitinta hieman pohjasta, jotta kaikki öljy varmasti sekoittuu majoneesiin ja sekoita vielä seosta muutama sekunti sauvasekoitinta nostellen ja alas painaen. Purista paahdetun valkosipulin kynnet majoneesin joukkoon, sekoita ja tarkista maku. Anna makujen tasaantua jääkaapissa muutama tunti. Valmis majoneesi säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

 

 

 

 

MAALAISRANSKALAISET

 

n. 1 litra rypsiöljyä

5 Rosamundaa

suolaa myllystä

 

 

 

Laita öljy uppopaistamiseen tarkoitettuun kattilaan ja kuumenna. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja lohko ne. Huuhtele perunalohkot siivilässä ja kuivaa huolellisesti. Laita perunalohkot metalliseen uppopaistamiseen tarkoitettuun "koriin" ja keitä niitä kuumassa öljyssä n. 15-20 minuuttia, eli lähes kypsiksi, mutta niiden ei kuulu saada väriä vielä tässä vaiheessa. Siirrä perunat lautaselle talouspaperin päälle ja anna jäähtyä. Tämän vaiheen voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen.

Kypsennä esikypsennetyt perunat kauniin kullanruskeiksi, tähän menee n. 5-10 minuuttia. Mausta valmiit perunat suolalla.

 

 

 

 

PAHOLAISEN BROILERIA

 

Paahdettu valkosipuli-majoneesia

Paholaisen hilloa

Maalaisranskalaisia 

1-2 ohutta broilerfileetä

noin 3 senttiä paksu viipale chevreä, paista öljytilkassa pannulla molemmin puolin 

Paista broilerfilee voissa kypsäksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla 

 

 

Viinilasillinen: Cono Sur Bicicleta Riesling