FB_IMG_1538842448965.jpg

HERKKUTATTIPIIRAS

 

pohja:

100 g voita

1 dl vehnäjauhoja

1 dl spelttijauhoja

1 dl perunasosejauhetta

1/2 tl leivinjauhetta

1 dl kylmää vettä

 

 

 

täyte:

noin 2 dl herkkutattisilppua

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

nokare voita

2 tl Falksalt Gourmet-herkkutattisuolaa

2 dl kuohukermaa

1 pkt Koskenlaskija Voimakas-sulatejuustoa

2 kananmunaa

2 tl timjamia

1 tl mustapippurirouhetta

 

 

 

pinnalle:

1 pss (150 g) mozzarellaraastetta

 

 

 

koristeluun:

tuoretta timjamia

viikunoita

 

 

 

Nypi pohjan ainekset, vettä lukuun ottamatta, murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja pistele haarukalla. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

 

Laita kerma kattilaan. Paloittele sekaan sulatejuusto. Kuumenna seos ja anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes sulatejuusto on sulanut. Anna seoksen jäähtyä hetki.

 

Hauduta herkkutattisilppua kuivalla pannulla hetki, jotta suurin osa nesteestä haihtuu pois. Lisää pannulle voita, sipulisilput ja herkkutattisuola ja kuullota muutama minuutti, kunnes sipuli pehmenee.

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte vuokaan. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraaste. Paista vielä noin 30 minuuttia kunnes pinta on kullanruskea.