HERKKUTATTIPIIRAS
pohja:
100 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
1 dl perunasosejauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl kylmää vettä
täyte:
noin 2 dl herkkutattisilppua
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
nokare voita
2 tl Falksalt Gourmet-herkkutattisuolaa
2 dl kuohukermaa
1 pkt Koskenlaskija Voimakas-sulatejuustoa
2 kananmunaa
2 tl timjamia
1 tl mustapippurirouhetta
pinnalle:
1 pss (150 g) mozzarellaraastetta
koristeluun:
tuoretta timjamia
viikunoita
Nypi pohjan ainekset, vettä lukuun ottamatta, murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja pistele haarukalla. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Laita kerma kattilaan. Paloittele sekaan sulatejuusto. Kuumenna seos ja anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes sulatejuusto on sulanut. Anna seoksen jäähtyä hetki.
Hauduta herkkutattisilppua kuivalla pannulla hetki, jotta suurin osa nesteestä haihtuu pois. Lisää pannulle voita, sipulisilput ja herkkutattisuola ja kuullota muutama minuutti, kunnes sipuli pehmenee.
Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte vuokaan. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraaste. Paista vielä noin 30 minuuttia kunnes pinta on kullanruskea.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.