FB_IMG_1535459144697.jpg

OMENAPIIRAKKA

 

pohja:

200 g huoneenlämpöistä voita

1 dl fariinisokeria

1 dl sokeria

3 kananmunaa 

3 dl vehnäjauhoja 

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 tl kanelia

 

 

 

 

pinnalle:

6 kotimaista omenaa, poista siemenkodat ja leikkaa omenat viipaleiksi

kanelia

100 saksanpähkinöitä, rouhi veitsellä karkeaksi rouheeksi

1 dl fariinisokeria

 

 

 

 

Vatkaa voi sa sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan.

 

Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja asettele päälle omenaviipaleet. Ripottele pinnalle kanelia sekä rouhitut saksanpähkinät. Ripottele lopuksi pinnalle fariinisokeri.

 

Kypsennä 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia, tarkista kypsyys hammastikulla.

 

FB_IMG_1535459139860.jpg

 

 

FB_IMG_1535459148408.jpg

 

 

FB_IMG_1535459152868.jpg

 

 

FB_IMG_1535459155805.jpg