OMENAPIIRAKKA
pohja:
200 g huoneenlämpöistä voita
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
pinnalle:
6 kotimaista omenaa, poista siemenkodat ja leikkaa omenat viipaleiksi
kanelia
100 saksanpähkinöitä, rouhi veitsellä karkeaksi rouheeksi
1 dl fariinisokeria
Vatkaa voi sa sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja asettele päälle omenaviipaleet. Ripottele pinnalle kanelia sekä rouhitut saksanpähkinät. Ripottele lopuksi pinnalle fariinisokeri.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia, tarkista kypsyys hammastikulla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.