SAVUSTETTU LOHI
kokonainen lohi (näistä kumpikin painoi noin 1,6 kg)
hienoa merisuolaa
leppälastuja
2-3 sokeripalaa
Kala kannattaa suolata hyvissä ajoin, eli muutama tunti ennen savustusta ja laittaa jääkaappiin maustumaan. Me käytämme suolaukseen hienoa merisuolaa ja sitä saa olla reilusti. Suolaa kala sekä sisältä että nahkapuolelta.
Ripottele savustuspöntön pohjalle leppälastuja. Meillä oli kaupasta ostettu pussi, josta käytetään yleensä noin kolmasosa kerrallaan.
Laita sokeripalat leppälastujen päälle.
Sitten vaan tuli savustuspöntön alle ja kalat savustumaan.
Puolentoistakilon painoisen lohen savustukseen kuluu yleensä noin 45-60 minuuttia. Kypsyyden testaamme vetämällä varovasti evästä: jos evä irtoaa helposti ja nahkaa lähtee mukana, on kala kypsä.
Lisukkeena keitettyjä uusia perunoita, vihersalaattia ja creme fraiche-kastiketta.
CREME FRAICHE-KASTIKE
300 g creme fraiche
2 tl sokeria
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
ruohosipulia silputtuna
Sekoita ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
Viinilasillinen: Nederburg Winemasters Riesling, oli todella hyvä viini ❤.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.