FB_IMG_1531057193466.jpg

MANSIKKA-LIMETÄYTEKAKKU

 

pohja:

4 kananmunaa 

1 1/2 dl sokeria 

1 1/2 dl vehnäjauhoja 

1/2 dl perunajauhoja 

1 tl leivinjauhetta 

 

 

 

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin.  Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (halk. 20 cm) ja paista 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä 5-10 minuuttia vuoassaan ennen kumoamista. Pohja kannattaa paistaa täyttöä edeltävänä päivänä, niin se ei murene niin helposti leikattaessa.

 

 

 

 

 

kostutus:

4 dl Spritea tai makeaa kuohuviiniä

 

 

 

 

 

täyte:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

1 prk (250 g) maitorahkaa

1/2 prk limecurdia

1 l mansikoita

 

 

 

 

koristeluun:

1 l mansikoita

6 dl kuohukermaa

tomusokeria maun mukaan

1 lime viipaloituna

minttua

 

 

 

 

 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka ja limecurd.

Perkaa ja paloittele mansikat.

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. 

Levitä päälle puolet kermaseoksesta ja ripottele päälle puolet mansikanpaloista.

Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. 

Levitä päälle loput kermaseoksesta ja ripottele päälle loput mansikanpalat.

Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua jääkaapissa yön yli.

 

 

 

Perkaa ja puolita mansikat.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta maun mukaan tomusokerilla.

Kumoa kakku tarjoiluvadille. Levitä pääliosaan ohut kerros kermavaahtoa, reunoille ei tarvitse. 

Pursota reunoille kermavaahtoa. 

Asettele päälle mansikanpuolikkaita, koristele limelohkoilla ja mintulla.